Menu

Plzeň láká na srpen plný zábavy

02. 08. 2018

plzen

Srpen je v Plzni nabitý akcemi pro děti i dospělé. Oblíbený Bolevák Music Festival, který se 4. srpna uskuteční už po páté, vedle koncertů nabídne také relax na pláži, taneční vystoupení a vodní atrakce. Kapely Immortal, Angry Beats, Audiorockers a mnohé další to naplno rozjedou od 12 hodin na pláži Ostende u Velkého Boleveckého rybníka. Hudba, i když trochu odlišného žánru, bude 4. a 5. srpna znít na zahradě Měšťanské besedy na třetím ročníku Mezinárodního dixielandového festivalu. Kromě českých interpretů vystoupí také zahraniční kapely Miskolc Dixieland Band z Maďarska a nizozemská Charlestown Jazzband. Festival zahájí v sobotu 4. srpna průvod kapel, který vyrazí v 16 hodin od plzeňské katedrály sv. Bartoloměje směrem k Měšťanské besedě.
Srpnová část sedmého ročníku multižánrového festivalu Živá ulice od 10. do 19. srpna na pěti scénách v centru Plzně nabídne především hudbu, ale také film, výtvarné umění, divadlo a autorskou módu. Letos zahrají a zazpívají kapely Sto zvířat, Midi Lidi, Znouzectnost,  The Chancers, Xavier Baumaxa, Jaroslov Hutka a mnoho dalších hostů.  Dva dny autorské módy a designu přinese 16. a 17. srpna Mint: Plzeň Fashion Market. Šafaříkovy sady provoní food festival národnostních menšin Babylon na Plotně a Proluka s unikátním loutkovištěm bude po celou dobu patřit dětem.





Na nádvoří proslulého pivovaru v srpnu pokračuje Léto v Prazdroji. Každý čtvrtek od 19 hodin jsou na programu zdarma přístupné koncerty –  zahraje Medvěd 009 (2. 8.), Honza Křížek a kapela (9. 8.), Extra band revival (16. 8.), Minus 123 minut (23. 8.) a The Switch (30. 8.). Pátky patří od 21:30 filmům, promítat se bude Nespoutaný Django, Pelíšky, Hříšný tanec, Prezident Blaník nebo Velký Gatsby.  V ceně vstupného je i welcome drink. Přímo v pivovaru je samozřejmě možné kterýkoliv den absolvovat některou z pozoruhodných prohlídek a 3. či 24. srpna od 17:00 také populární Školu čepování piva v Prazdroji.

Nadšení sportovci i diváci jsou 11. srpna zváni na louku u kostela sv. Jiří na Doubravce, která se promění v dějiště triatlonového a kvadriatlonového terénního závodu Pilsenman. Extrémní závod jednotlivců, dvojic i čtyřčlenných týmů kombinuje plavání, horské kolo, běh a u náročnější varianty ještě jízdu na kánoi/kajaku. Závod začíná v 10 hodin. Velký sportovní svátek čeká Plzeň od 11. do 19. srpna, kdy bude jako první město v České republice hostit Mistrovství Evropy v paralukostřelbě. Šampionát zahájí kvalifikace, která bude probíhat od 12. do 17. srpna na hřišti v Plzni-Skvrňanech. Nejlepší sportovci se poté 18. a 19. srpna objeví ve finále na náměstí Republiky. Jedinečná příležitost vyzkoušet si na jednom místě několik desítek různých druhů sportů se naskytne od 18. do 26. srpna v parku za obchodním centrem Plaza nedaleko centra Plzně v rámci Sportmanie.  Zasportovat si zdarma půjde od 13 do 19 hodin ve všední dny a od 10 do 19 hodin o víkendech. Připraven je i bohatý doprovodný program. 
Poslední prázdninový víkend, 31. srpna – 1. září, zpříjemní tradiční LétoFest. Letošní ročník hudebního festivalu se z DEPO2015 stěhuje do lochotínského amfiteátru. V rámci dvoudenního programu vystoupí známé kapely a interpreti, jako jsou Chinaski, Wanastowi Vjeci, Mig 21, Inekafe, Kabát, Anna K., Marek Ztracený, Sebastian a další.
Připravila Michaela Fialová Rozšafná.

www.visitplzen.eu
www.prazdrojvisit.cz
www.zivaulice.eu
http://bolevakfestival.cz/

 



Archiv