Menu

Ohlasy z Travelfestu

06. 05. 2019

Třetí ročník veletrhu cestovního ruchu Travelfest 26.–28. dubna 2019 v duchu projektu Jižní Čechy pohodové se zaměřením na život v památkách navštívilo na českobudějovickém výstavišti na deset tisíc návštěvníků.

tf_podklet
Dosud jsme se účastnili všech ročníků Travelfestu a i letos jsme velice spokojeni. Každý rok chystáme pro jeho návštěvníky něco nového. Máme tu fotokvíz turistických atraktivit Podkletí. Pokud jsou jeho účastníci úspěšní, dostanou náš regionální produkt, kterým je Lhenická ovocná šťáva. Návštěvnost je slušná a mne těší, že lidé mají o naši oblast zájem.
Pavel Kortus, turistická oblast PodKletí


tf_prague_travel_city
Do Českých Budějovic jsme přivezli spoustu krásných tematicky zaměřených materiálů. Návštěvníky Travelfestu a Gastrofestu jsme přijeli pozvat do Prahy. V našich pražských informačních centrech na Staroměstské radnici, na Můstku, na Václavském náměstí a na letišti je rádi přivítáme. Veletrh se nám líbí a určitě se zúčastníme i v příštích letech.
Markéta Strnadová, Prague City Tourism

tf_plzesk_kraj
O turistické cíle Plzeňského kraje je velký zájem. Sousedíme s Jihočeským krajem, máme společnou Šumavu, obsah řady informačních materiálů se tak prolíná oběma kraji. Námi vydaná mapa Šumavy například sahá až k jihočeskému Lipnu.
Ilona Šnebergerová, Plzeňský kraj

tf_hepex
Hepex Slovakia provozuje rezervační portál ubytování na Slovensku a v Maďarsku. O Slovensko a maďarské termály je velký zájem. Každému z návštěvníků Travelfestu se snažíme vyjít vstříc.
Vlado Hronský, Hepex Slovakia

tf_nchod
Naši expozici hodně navštěvují rodiny s dětmi, kterým dáváme tipy na výlety. Ač jsou Budějovice od Náchoda daleko, setkáváme se tu s lidmi, kteří, už v Náchodě párkrát byli. Pokud v něm pobývají déle, rádi navštíví i nedaleké Polsko. Na Travelfestu vystavujeme prvním rokem a jsme rádi, že se ho účastníme.
Ivona Košková a Jana Somernitzová, město Náchod

tf_libereck

Jsme sice ze vzdáleného koutu země, ale návštěvníky veletrhu úspěšně lákáme k výjezdům do našeho krásného Libereckého kraje. Máme co nabídnout i rodinám s dětmi. Jak cyklostezky, tak zábavní parky, indoorové i outdoorové aktivity.   
Věra Spilková, infocentrum KulturaDoksy.cz

tf_chebsk_krovy
Propagujeme tu unikátní záležitost – prohlídku autentických chebských krovů několika architektonických typů od 13. století až po nedávnou minulost. Zájem o tento produkt je ze strany návštěvníků Travelfestu značný.
Petra Hartmannová, nadační fond Historický Cheb

tf_jihoesk_kraj
Prezentujeme tu dvanáct organizací, které zřizuje Odbor kultury a památkové péče Jihočeského kraje – nejvýznamnější muzea, galerie a další kulturní instituce. Návštěvníky Travelconu zveme na akce, které se konají v letošním roce. Na našem stánku mohou řešit kvíz s dvanácti otázkami a poté v losování získat volnou vstupenku do jedné z těchto institucí.
Monika Zárybnická, Odbor kultury a památkové péče Jihočeského kraje 

tf_vy_brod
Návštěvníkům Travelconu prezentujeme řadu cílů. Mimo jiné Opatské stezky, nejjižnější bod České republiky nebo poutní místo Maria Rast. Spousta lidí je považuje za nejzajímavější tip. Vyšší Brod i letos v Klášterní zahradě nabízí zajímavý kulturní program. Zájem je i o plán města s tipy, co kde navštívit.
Lucie Kubíčková, infocentrum Vyšší Brod

tf_toulava
Představujeme tu Toulavu. Ukazujeme nejen to, co všichni znají, ale i spoustu dalších zajímavých míst. Na Táborsku máme mnoho turistických tras pro cyklisty i pro pěší. Hodně propagujeme Tábor. Není jen husitským městem. Lze zde navštívit muzeum čokolády, zoologickou zahradu a řadu dalších zajímavostí.
Iva Studená, Toulava – od Tábora až k nám


tf_blatensko
Turistická oblast Písecko-Blatensko má dvě centra – město Písek a Blatnou – a krásnou krajinu. V regionu je řada dalších významných cílů – Orlík, středověký hrad Zvíkov aj. Vše je poměrně dobře propojeno cyklostezkami a značenými pěšími trasami.
Martin Slavík, Písecko-Blatensko 

tf_hulvt
Propagujeme tu poctivé spodně kvašené, nepasterizované, nefiltrované jihočeské pivo z truskovického pivovaru Hulvát. Na letošní jaro jsme připravili šest druhů Hulvátů. Zájem je i o dárková balení ve stylových dřevěných přepravkách, hulvátská trička a půllitry.
Antonín Záhorka, Pivovar Hulvát, Truskovice

tf_orientspa
Prezentujeme tu filipínské masáže. V našem českobudějovickém salonu pracuje sedm Filipínek. Se zájmem účastníků Travelcomu o expozici Orient Spa jsme spokojeni. Masérka, slečna Rio, má stále plné ruce práce.
Hana Konečná, Orient Spa

www.travelfest.cz
www.travelcon.cz
www.pamatkyziji.cz
www.gastrofest.cz

     travel_gastr  



Archiv