Související články
Velikonoční rodinné pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Recepty, které mohou péct maminky či babička za pomocí dětí.
18. 03. 2021
20. 08. 2018
Již devátým rokem se pod kulatým logem Czech Specials prezentují restaurace, které úspěšně prošly certifikačním procesem a které se nestydí za tradiční české speciality, naopak, jsou na tyto jedinečné pokrmy právem hrdé a nabízejí je svým hostům.
Projekt Czech Specials se samozřejmě stále vyvíjí a reaguje na náměty a připomínky odborné veřejnosti. Od srpna tohoto roku nastalo proto v projektu několik změn. Hlavní a velmi důležitou změnou je, že byla do podmínek pro certifikaci navrácena povinnost pro ty restaurace, které chtějí být certifikovány, zařadit na svůj jídelní lístek minimálně jednu polévku a dvě hlavní jídla z receptů schválených jako Czech Specials. Zájemci je najdou na www.czechspecials.cz/recepty. Receptury byly rozšířeny o regionální speciality, takže na webu Czech Specials si restaurace mohou vybrat pro svůj jídelní lístek ze 135 receptů a další české speciality budou postupně přibývat. Další novinkou je, že administraci celého projektu od Asociace hotelů a restaurací České republiky převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, které je téma kvalitní české kuchyně blízké a ráda by ho dále rozvíjela. V současné době má platnou certifikaci 92 restaurací z celé republiky a dalších několik desítek projevilo zájem o certifikaci požádat nebo si certifikaci v tomto roce obnovit. Restaurace, které se do tohoto projektu přihlásí, mají možnost zatraktivnit svoji nabídku, zapojit se do marketingových aktivit a propagovat tak svoji restauraci nejen doma, ale i v zahraničí. Projekt má zajímavé webové stránky, informace o české gastronomii najdou zájemci i na facebookovém profilu Czech Specials.
Kontakt
na manažerku projektu Czech Specials Asociace kuchařů a cukrářů ČR Bc. Marii Horníkovou:
Gastronomický projekt Czech Specials
vznikl jako reakce na zvýšený zájem o kulinářskou turistiku ve světě a jeho hlavním cílem je podpořit atraktivitu České republiky a jejích regionů. Cílem je přes jedinečnou českou gastronomii přiblížit různé turistické destinace a představit zahraničním i domácím turistům naše kulinářské speciality. Czech Specials je zároveň certifikační značkou, která stvrzuje, že hosté v certifikovaných restauracích dostanou tradiční české pokrmy v odpovídající kvalitě. Tento projekt je partnerským projektem agentury Czech Tourism, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Připravila Maria Horníková, foto CzechTourism.
www.czechspecials.cz
www.akc.cz
www.ahrcr.cz
www.czechtourism.cz
www.czechspecials.cz/recepty
Související články
Recepty, které mohou péct maminky či babička za pomocí dětí.
18. 03. 2021
Nepřehlédněte