Menu

Nová sekce CBA se zaměří na kvalitu gastronomického servisu

11. 07. 2019

Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii. 



Cílem členů sekce bude pojmenovat nešvary provázející současný servis v českých gastronomických podnicích, bojovat proti šlendriánu a pokusit se přispět ke zvýšení kvality poskytovaného servisu. „Bohužel, jeho úroveň šla v poslední době rapidně dolů. Nejčastějšími neduhy jsou ignorace základních pravidel pro servis, nevhodná komunikace s hosty či oblečení a hygiena personálu,“ uvedl prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

Plánovaná činnost sekce má zahrnout primárně vzdělávací a soutěžní aktivity, při jejichž pořádání bude CBA spolupracovat s těmi nejlepšími subjekty v oboru. Cílem je ukotvit jasné standardy obsluhy a servisu v České republice a stát se lídrem v otázce servisu v české gastronomii.

Popudem k ustanovení sekce servisu pro CBA je ukončení činnosti Asociace číšníků České republiky, o kterém na konci letošního června rozhodla valná hromada této organizace. CBA tedy přebere agendu AČČR a bude ji v profesionální rovině rozvíjet. Členové AČČR mohou do sekce servisu CBA vstoupit a budou v ní vřele uvítáni, stejně jako další zájemci z řad odborné veřejnosti.

„Věřím, že se mi ve spolupráci s Alešem Svojanovským podaří vybudovat novou funkční sekci CBA, připravit výukové materiály pro odborné školy, a hlavně přispět k navrácení prestiže oboru číšník,“ dodala předsedkyně končící AČČR Blanka Musilová.
Připravil Michael Lapčík, foto: Pixabay.

www.cbanet.cz
www.iba-world.com


 



Nepřehlédněte


Vzdělávání

Vzdělávání je takové, jací jsou vzdělávající

Peníze, které dnes ve fungujících fabrikách vyděláváme, bychom měli investovat do vědy a výzkumu, do nových technologií a vědeckých kádrů, říká senátor...

09. 08. 2017

číst dál


Doprava

Být respektovanou zemí střední Evropy

Českým drahám roste počet pasažérů. Za prvních devět měsíců letošního roku to bylo meziročně přes dva miliony. A nejen v dálkové dopravě, ale i v...

24. 10. 2017

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new