Menu

Nejlepším Spa & Wellness hotelem ve Zlínském kraji je pošesté Alexandria

21. 03. 2018

V dosavadních sedmi ročnících soutěže Czech Hotel Awards zaznamenal wellness hotel Alexandria****, patřící akciové společnosti Lázně Luhačovice, již šesté vítězství v kategorii nejlepších Spa & Wellness hotelů ve Zlínském kraji. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo v pondělí 19. 3. 2018 v Praze za účasti několika stovek hoteliérů, odborníků z oblasti hotelnictví a médií.
Ing. Miloslava Fialová, ředitelka Alexandrie k tomu uvedla: „Šest vítězství v dosavadních sedmi ročnících soutěže je mimořádně zavazující. Jsme poctěni, že veřejnost vnímá Alexandrii jako nejlepší mezi wellness hotely v celém Zlínském kraji a děkujeme všem, kteří hlasovali za její prvenství. Vyhlášení výsledků soutěže považujeme za jednu z nejdůležitějších hotelových událostí roku. Prvenství je vždycky zavazující a opakovaná prvenství nejsou možná bez inovací a kvality. Cena patří všem zaměstnancům hotelu, kterým i tímto děkuji za jejich vysokou profesionalitu a kvalitu. Doufáme, že vedoucí pozici opět obhájíme v následujících letech a že nám hosté při hlasováních zůstanou věrní.“ Dodala, že hlavní část klientely hotelu Alexandria tvoří hosté z ČR, kteří se rádi vracejí. Alexandria ale velmi oblíbená i mezi Slováky, především na prodloužené víkendové pobyty. Mají ji rádi i Rakušané a Izraelci. „Neustále těžší je udržovat špičkovou úroveň, protože v odvětví chybí pracovníci. Uvítali bychom kvalitní uchazeče o zaměstnání, kteří by u nás chtěli pracovat na pozicích číšníků, kuchařů, pokojských a recepčních,“ uzavřela Miloslava Fialová.
Lázně Luhačovice, a. s., tradičně získávají množství prestižních ocenění. Letos opět uspěly v soutěži Velká cena cestovního ruchu 2017/2018. V kategorii nejlepší lázeňský a wellness balíček získaly první místo za produkt Týden v hotelu Popper aneb za Četníky do Luhačovic. Navíc generální ředitel Lázní Luhačovice, a. s., a Léčebných lázní Jáchymov, a. s., a prezident Svazu léčebných lázní ČR MUDr. Eduard Bláha letos 15. února na slavnostním zahájení veletrhu Holiday World převzal prestižní ocenění Osobnost cestovního ruchu – Holiday World Award za rok 2017.
Lákadlem hotelu Alexandrie je největší a nejluxusnější wellness v Luhačovicích, ale i vyhlášená Francouzská restaurace nebo prvorepubliková atmosféra hlavní budovy s historickým nočním klubem. Velmi oblíbené jsou pravidelné měsíční gastronomické akce. O pohodlí návštěvníků se stará 60 zaměstnanců hotelu. Ročně využije služby wellness centra hotelu Alexandria více než 7 tisíc hostů. Alexandria**** Spa & Wellness hotel byl otevřen v roce 1939. Stavitelem a původním majitelem byl Ing. Alexander Lozovský, jedna z nejvýznamnějších osobností českého a slovenského stavebnictví 30. a 40. let minulého století. Svůj hotel pojal v duchu světových kosmopolitních letovisek jako rozlehlou romantickou stavbu s antickými prvky. Hotel tvoří dva vzájemně propojené objekty. Hlavní budova hotelu nezapírá zrod za první republiky. Hosté v ní najdou jak původní oblíbenou Francouzskou restauraci s gurmánskými specialitami, tak i noční klub, které neodmyslitelně patří k historii tohoto slavného hotelu. Moderní část je reprezentantem současné generace nejmodernějších lázeňských zařízení evropského wellnessu. Skládá se ze čtyřpatrové nadzemní části a dvou suterénních podlaží, v nichž se nachází wellness centrum navozující styl starořímských lázní. Architektura nadzemní části ve tvaru komolého jehlanu na obdélníkovém půdorysu je tvarově inspirována starověkými paláci. Pokoje jsou zařízeny moderně, ale také s prvorepublikovým šarmem. Zatímco pokoje v historické části jsou laděny ve stylu třicátých let minulého století, moderní části zdobí repliky suvenýrů z tažení Alexandra Velikého. Wellness centrum Spa Alexandria nabízí širokou škálu zážitkových a originálních procedur na regeneraci těla i duše a pro péči o zdraví přírodní uhličité koupele ve zdejší jedinečné léčivé vodě. Je v něm bazén, whirlpool, Kneippův chodník, čtyři parní lázně s různými teplotami (parní, bylinková, solná a laconium), finská sauna, relaxační vyhřívané lavice a odpočinkové zóny. Magnetem je volný vstup do wellness centra, který zahrnuje řadu relaxačních procedur. Samozřejmostí je půjčení županu, nebo WIFI na pokoji zdarma. Hotel je mimořádně oblíbený pro konání firemních akcí, seminářů, kongresů a konferencí.
Připravil Štefan Kuča.

www.HotelAlexandria.cz
www.LazneLuhacovice.cz

 



Archiv