Menu

Na poli gastronomie z Čech přes Itálii do Vietnamu

20. 04. 2023

Dorty, spaghetti, sushi už mají v malíku a na dohled jsou již další výzvy! Kuchaři ze SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. nasávají světové gastronomické trendy od svých učitelů odborného výcviku.

„Během prvních tří měsíců tohoto roku se naši žáci mohli zlepšovat ve svých kuchařských a estetických dovednostech v zájmových kroužcích, které vedli učitelé odborného výcviku oboru Kuchař-číšník. Žáci měli možnost vyzkoušet si přípravu mini moučníků a upéct si svůj dort. Účast byla hojná a výsledky nad očekávání. A co mě nejvíc těší? Vidět nadšence při práci a slyšet, že si ten náš voňavý obor zvolili správně,” sdělila Mgr. Zuzana Sedláková, učitelka odborného výcviku.

Kroužek, který se věnoval přípravě sushi, vedla Bc. Dagmar Hudečková: „Fotografie zachycující nadšené výrazy žáků, když vytvoří své první sushi, vypovídají mnohé. Ale jak všichni jistě víte, není nad prožitek, to se z fotografií vyčíst nedá. A já mám štěstí, že jej mohu s žáky zažít na vlastní kůži.“

„Naši žáci měli možnost přiblížit se také Itálii, kdy jsme se věnovali výrobě několika druhů těstovin. Ravioli, Papardelle, Penne, Gnochi, spaghetti, poslední jmenované pak žáci připravili v pokrmu Carbonara. Nechyběla samozřejmě příprava omáček,“ dodala Mgr. Michaela Bednaříková.

A jaké výzvy žáky čekají? Těšit se mohou na kroužky pekárenské výrobky či techniky kulinářského umění. Žáci si na znojemské Přímce již rezervují termíny!
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz
 



Archiv