Související články
ERASMUS+, TŘÍMĚSÍČNÍ STÁŽ V MÁLAZE
Děvčata z oboru Hotelnictví a turismu vypomáhají v restauraci La Reserva 12, kde se učí např. jak zpracovávat maso z ryb, očišťování...
09. 07. 2019
20. 04. 2023
Dorty, spaghetti, sushi už mají v malíku a na dohled jsou již další výzvy! Kuchaři ze SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. nasávají světové gastronomické trendy od svých učitelů odborného výcviku.
„Během prvních tří měsíců tohoto roku se naši žáci mohli zlepšovat ve svých kuchařských a estetických dovednostech v zájmových kroužcích, které vedli učitelé odborného výcviku oboru Kuchař-číšník. Žáci měli možnost vyzkoušet si přípravu mini moučníků a upéct si svůj dort. Účast byla hojná a výsledky nad očekávání. A co mě nejvíc těší? Vidět nadšence při práci a slyšet, že si ten náš voňavý obor zvolili správně,” sdělila Mgr. Zuzana Sedláková, učitelka odborného výcviku.
Kroužek, který se věnoval přípravě sushi, vedla Bc. Dagmar Hudečková: „Fotografie zachycující nadšené výrazy žáků, když vytvoří své první sushi, vypovídají mnohé. Ale jak všichni jistě víte, není nad prožitek, to se z fotografií vyčíst nedá. A já mám štěstí, že jej mohu s žáky zažít na vlastní kůži.“„Naši žáci měli možnost přiblížit se také Itálii, kdy jsme se věnovali výrobě několika druhů těstovin. Ravioli, Papardelle, Penne, Gnochi, spaghetti, poslední jmenované pak žáci připravili v pokrmu Carbonara. Nechyběla samozřejmě příprava omáček,“ dodala Mgr. Michaela Bednaříková.
A jaké výzvy žáky čekají? Těšit se mohou na kroužky pekárenské výrobky či techniky kulinářského umění. Žáci si na znojemské Přímce již rezervují termíny!
Připravila Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz
Související články
Děvčata z oboru Hotelnictví a turismu vypomáhají v restauraci La Reserva 12, kde se učí např. jak zpracovávat maso z ryb, očišťování...
09. 07. 2019
Nepřehlédněte