Menu

Prazdroj 16. května otvírá legendární šalandy

14. 05. 2020

Cesta k pivním zážitkům je opět otevřená! Plzeňský Prazdroj zve k posezení na šalandě i do školy čepování. 

Po týdnech plných omezení si milovníci zlatavého pivního moku mohou radosti s ním spojené konečně vychutnat doslova plnými doušky. Pivovar Plzeňský Prazdroj 16. května opět otevírá legendární pivovarské šalandy s posezením nad originálním ležákem čepovaným přímo z dubových sudů. Od 25. května můžete navštívit také „pivní výuku“ na Škole čepování piva Pilsner Urquell.




Šalanda
, salonek ukrytý v labyrintu ležáckých sklepů, je tím správným místem, kde můžete oslavit narozeniny či jinou významnou rodinnou událost nebo společně s přáteli náležitě přivítat pozvolný návrat k běžnému životu. Během tříhodinového posezení na šalandě sklepmistři čepují přímo z dubových ležáckých sudů do třílitrových měděných mázů nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell vyrobené tradiční metodou, které je k ochutnání pouze v pivovarských sklepích! Intenzivní gastronomický zážitek umocní lahodné sýry, voňavé uzeniny a další dobroty, které si můžete dle libosti objednat.

Sen mnoha (nejen) pivařů postavit se jednou za výčep a zkusit načepovat perfektně vyladěné pivo, které má ten správný říz a zdobí jej smetanová pěna, plní Škola čepování piva Pilsner Urquell. Během 3,5 hodinového zážitkového programu se nejprve vydáte na prohlídku autentických prostorů pivovaru, kde poznáte historii, výrobní proces i suroviny, z nichž se pivo vyrábí. Na teorii naváže praxe, kde si pod vedením mistra výčepního si osvojíte zásady správného čepování piva a vlastnoručně si načepujete pivo „na hladinku", „šnyt" či „mlíko". Během „výuky" si vychutnáte pivo Pilsner Urquell i správně kořeněný pivovarský guláš. Všichni absolventi si domů odnesou nejen spoustu dojmů, ale také památeční sklenici.

Možností, jak si náležitě užít Školu čepování piva Pilsner Urquell, je hned několik: Skupiny od 15ti osob si ji mohou předem objednat na e-mailu reservations@asahibeer.cz nebo pozvat mistra výčepního na soukromou akci, kdy škola čepování zpestří nejrůznější oslavy či párty. Pro jednotlivce nebo menší skupinky jsou na www.prazdrojvisit.cz k dispozici předem vypsané pravidelné termíny – rezervujte si ten svůj na květen a červen.
Připravila Iveta Brixí.

www.prazdrojvisit.cz



Související články


Vzdělávání Gastro

Thajská velvyslankyně vařila se studenty na znojemské Přímce

Země úsměvů. Tak se prezentuje Thajské království. A právě úsměv a zajímavosti o této asijské destinaci přivezla do Znojma vzácná...

29. 09. 2019

číst dál


Gastro

V Peci připravují Gastronomické dny

• 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont 8. - 10.12. 2017 • Komentované pětichodové degustační menu snoubené s vybranými víny •...

12. 11. 2017

číst dál


Nepřehlédněte


Mice

Německo dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky

Německo znovu dobývá první příčku v průzkumu nejlepší národní značky, zatímco USA se propadají na šesté místo.

11. 01. 2018

číst dál


Z domova Rozhovory

Přežije cestovní ruch kompetenční lobotomii?

Nechceme, aby v blízké budoucnosti turisté jezdili pouze do Prahy a Českého Krumlova. Zhodnocovat obrovský potenciál cestovního ruchu regionů Čech, Moravy a Slezska,...

26. 08. 2019

číst dál


Dallmayr
PF 2021 CzechSpecials