Menu

Mravenčí stezku v Jizerských horách lemují zajíc, divočák, tetřívek i rys

29. 07. 2021

stezka

Liberecký kraj je regionem zasvěceným pěším výletům. Celkem jej křižuje více než 2600 značených turistických tras, které vedou po vrcholech i skrz údolí, lesy, loukami, podél jezer a rybníků i historickými centra řady měst a vsí.


Trasy jdou dobře značené, takže je netřeba bát se bloudění. Spousta stezek a tras je připravena i pro rodiny s dětmi. „Rodiče tráví v posledních letech se svými dětmi mnohem více času, než byli zvyklí. Mohou jim tak docházet nápady, kam v blízkosti bydliště vyrazit. Určitě tedy přijdou vhod naše tipy na výlety,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Jedním z tipů je Mravenčí stezka, jež přibližuje zvířenu žijící v Jizerských horách. Stezka začíná u informačního centra či centrálního parkoviště v Bedřichově a vede kolem Lesní chaty až k cíli rozhledně Královka.

Trasa měří zhruba dva kilometry a lemuje jí 15 dřevěných zvířecích soch řezbáře Lukáše Róky ze Smržovky. Cestou tak lze potkat například srnce, zajíce nebo divočáka. Nechybí ani vzácní živočichové – tetřívek nebo rys. U některých soch se nacházejí kódy, s jejichž pomocí děti rozluští tajenku. Kartičky na kódy obdrží buď v informačním centru Bedřichov, nebo u svých ubytovatelů. Za rozluštění tajenky obdrží na Královce nebo na Prezidentské chatě nápoj Kitl. Leták o stezce v tištěné podobě a kartička na kódy jsou k dostání na informačním centru.
Připravil Jan Mikulička.

www.liberecky-kraj.cz
www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/



Související články


Mice Z domova

Mikulovské výtvarné sympozium “dílna“ letos již po pětadvacáté

Účast pro letní tvoření uměleckých děl potvrdili Tono Stano, Pavel Opočenský, Jakub Špaňhel, Martin Gerboc ze Slovenska, Werner Mally z...

09. 04. 2018

číst dál


Z domova

Plavba po Pražských prioritách

Náměstek pražského primátora Petr Hlaváček společně s ředitelem IPR Praha Ondřejem Boháčem představili pražské priority, které se...

20. 08. 2020

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

Příjmy Česka z cestovního ruchu jsou větší, než z telekomunikačních služeb

Příjmy z příjezdového cestovního ruchu dosáhly v prvním pololetí 82 miliard korun a meziročně tak vzrostly o 2,8 procenta.

17. 09. 2019

číst dál


Ze světa

Nový Israel Bike Trail

Na propagaci aktivit cestovního ruchu v izraelské poušti byl zaměřen workshop pořádaný Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a cestovní kanceláří Allround...

08. 03. 2019

číst dál


Archiv