Menu

Ministr cestovního ruchu Dominikánské republiky zveřejňuje postup k obnově turismu

08. 09. 2020

Od 15. září 2020 bude všem návštěvníkům Dominikánské republiky nabízeno dočasné cestovní pojištění a při příjezdu se nadále nebude vyžadovat negativní PCR test.

David Collado, ministr cestovního ruchu Dominikánské republiky, se toto pondělí sešel se správní radou a bývalými prezidenty Národní asociace hotelů a turismu Dominikánské republiky (ASONAHORES), aby projednali detaily a pokrok v rámci Plánu na zodpovědnou obnovu turismu v odpovědi na COVID-19. Tento plán byl představen minulý týden prezidentem Luisem Abinaderem. Cílem plánu na obnovu turismu je minimalizovat efekty pandemie a usnadnit oživení cestovního ruchu s důrazem na zdraví, maximalizovat potenciál pro vytvoření nových pracovních pozic a pro ekonomický růst a podpořit udržitelný rozvoj sektoru. Během schůze ministr Collado informoval o jednotlivých sekcích plánu – řízení, risk management, komunikace a finanční podpora pro soukromý sektor – a potvrdil, že vše pokračuje podle plánu tak, aby každá z iniciativ mohla být implementována k 15. září 2020.

„Pracujeme na tom, abychom identifikovali a správně uchopili každý jednotlivý element, který je v rámci současné situace potřeba adresovat,“ řekl Collado. „Stejně tak se věnujeme posilování nabídky našeho turistického sektoru, abychom přivedli naši zemi k úspěchu v krátkém i dlouhém období.“

Financování plánu včetně jeho propagace počítá s investicí 28 milionů dolarů. Vláda dále investuje dalších 7,1 milionů do dalších programů týkajících se zejména dohod s aerolinkami a zajištění leteckých tras. Plán na zodpovědnou obnovu turismu také zahrnuje uvolnění fiskálních politiky, monetární nástroje, program zajišťující půjčky, úvěry pro malé a střední podniky a vytvoření programu dočasného zdravotního pojištění plně hrazeného dominikánskou vládou, jež se bude nabízet turistům kvůli současné potenciální hrozbě nákazou COVID-19.

Mezi opatření plánu, která budou implementována k 15. září patří:

Ministr garantoval, že bude pracovat ruku v ruce se soukromým sektorem, aby společně vyvedli turistický sektor ze současné krize a vykročili vstříc nové ekonomické fázi v roce 2021.

O Dominikánské Republice
Dominikánská republika je ostrovní stát tvořený 32 provinciemi. Zabírá plochu 48 760km2 a žije zde přes 10 milionů obyvatel. Její severní břehy omývá Atlantský oceán, jižní Karibské moře, na východě ji od Portorika odděluje kanál de la Mona a na západě sousedí s republikou Haiti. Dominikánská republika patří mezi země s největším počtem turistických atraktivit, díky nimž ji každý rok navštíví miliony lidí. Nejznámnějšími místy jsou Bávaro-Punta Cana, Santo Domingo, Boca Chica, Juan Dolio, Bayahibe, Puerto Plata, Sosúa, Cabarete, Samana, Las Terrenas, Las Galeras, Jarabacoa a Constanza.
Připravil Národní turistický úřad Dominikánské republiky.

www.godominicanrepublic.cz



Archiv