Menu

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2018

28. 01. 2018

V rámci Mezinárodního mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti soutěžili budoucí profesionální kuchaři, cukráři, číšníci, baristé a barmani z devětatřiceti středních škol a odborných učilišť Česka, Itálie Rakouska a Slovenska. Jejich letošní klání proběhlo v novém formátu. Gastro Junior Brno – Bidfood Cup se rozšířil ze tří na pět kategorií a program prodloužil na čtyři dny. Nové uspořádání se dvěma diváckými podii ještě víc otevřelo mezinárodní mistrovství republiky veřejnosti, která sledovala výkony přibližně stovky finalistů komentované Markétou Hrubešovou.

V kategorii kuchař
loňské vítězství obhájil Vojtěch Petržela z Hotelové školy, Vyšší odborné školy hotelnictví a turismu a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady. Na druhém místě skončil Jan Žídek ze Střední školy gastronomie a služeb, Liberec a na třetím loňský stříbrný medailista Josef Stružík ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.
V kategorii cukrář 
první místo získal Vladyslav Rjasnyj ze Střední školy gastronomické a hotelové, Praha 4-Braník, druhé místo vybojovala loňská vítězka Botakoz Ajpkaljeva ze Střední školy obchodu, řemesel a služeb a Základní školy, Ústí nad Labem, třetí, stejně jako loni, Tereza Nováková ze Střední škola společného stravování Ostrava-Hrabůvka.



 
V kategorii číšník – servírka
zvítězila Eliška Syrůčková ze Střední školy Brno, Charbulova. Druhé místo obsadil Dominik Šafr z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim a třetí Dominika Hoffmannová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.


 

 


V kategorii barista,

která poměřovala umění přípravy kávy, zvítězila Veronika Šnajdrová ze Střední školy gastronomie a farmářství Jeseník, druhý byl Ondřej Kaňka ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Polička a třetí Nicola Carajiová ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, Most.







V kategorii barman

se vítězem stal Michael Šebela z Bohemia – Hotelové školy a Střední pedagogické školy a Základní školy, Chrudim. Druhá byla Markéta Grimmová z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm a třetí Eliška Pivoňková ze Střední školy hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, Praha-Klánovice.







Nejúspěšnější školou

v součtu výsledků všech kategorií byla vyhlášena Hotelová škola, Vyšší odborné škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady. Za ní skončily Soukromá hotelová škola Bukaschool, Most a Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička. Zároveň byly předány certifikáty sedmi dalším školám, které splnily požadavky k získání certifikace podle kritérií World Association of Chefs' Societies (WACS) a do Síně slávy Gastro Junior Brno byl uveden Miloš Látal ze společnosti Sahm Gastro.

Miroslav Kubec,

prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a kontinentální ředitel Světové asociace kuchařů WACS o tétu události řekl: „Gastro Junior Brno – Bidfood Cup je největší a nejkrásnější gastronomická soutěž, která se v současnosti v Česku pořádá. Tento čtyřdenní maraton přinesl kouzelné a krásné chvíle. Věřím, že se nám v příštím pětadvacátém ročníku podaří další nové kroky vpřed, tak jako letos, kdy jsme Mezinárodní mistrovství Česka zpřístupnili široké veřejnosti a představili mladou budoucnost české gastronomie návštěvníkům veletrhů Go a Regiontour.“

www.akc.cz
www.cbanet.cz
www.asciscr.cz
www.bvv.cz/gastro-junior-brno



Nepřehlédněte


Mice

Výstaviště České Budějovice bude hostit druhý ročník odborné konference věnované turistickému ruchu na jihu Čech

Dvoudenní odborná konference Travelcon je největší letošní akcí, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách. Uskuteční se ve dnech...

09. 02. 2018

číst dál


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Czech specials new