Menu

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

24. 08. 2018

1_prez

Prezident České republiky Miloš Zeman, spolu s dalšími osobnostmi, zahájil 23. srpna 2018 na českobudějovickém výstavišti pětačtyřicátý ročník mezinárodního agrosalónu Země živitelka s podtitulem „100 let českého zemědělství“. Rybí polévku pro něj uvařil držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, vysokoškolský pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý. Eduard Levý je mimo jiné autorem úspěšné knihy Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty, jejíž vydání avizovalo vydání letošního novoročního vydání Časopisu pro podporu obchodu a cestovního ruchu Všudybyl.

2_ryba

Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly lehce dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. S panem Levým jsem se potkal na stánku Ryba na talíř Zařízení služeb ministerstva zemědělství. Jeho kuchařka je momentálně vyprodána, avšak už se chystá její dotisk.

www.zemezivitelka.cz
www.rybanatalir.cz
www.zsmze.cz


Nepřehlédněte


Ze světa

Orlí zátoka – jeden z posledních rájů na zemi

Dominikánská republika je po Kubě druhou největší zemí v Karibském moři a cestovní ruch patří mezi nejrychleji rostoucí průmyslová odvětví v zemi. Pojďme...

27. 08. 2017

číst dál


Z domova

Příjezdy zahraničních turistů vzrostly o deset procent

Do hromadných ubytovacích zařízení v Česku přijelo za první tři čtvrtletí celkem 7,8 milionu zahraničních turistů, což bylo o 10 procent více než ve stejném...

08. 11. 2017

číst dál


Czech specials new
Restaurace Novoměstský pivovar