Menu

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

24. 08. 2018

1_prez

Prezident České republiky Miloš Zeman, spolu s dalšími osobnostmi, zahájil 23. srpna 2018 na českobudějovickém výstavišti pětačtyřicátý ročník mezinárodního agrosalónu Země živitelka s podtitulem „100 let českého zemědělství“. Rybí polévku pro něj uvařil držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, vysokoškolský pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý. Eduard Levý je mimo jiné autorem úspěšné knihy Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty, jejíž vydání avizovalo vydání letošního novoročního vydání Časopisu pro podporu obchodu a cestovního ruchu Všudybyl.

2_ryba

Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly lehce dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. S panem Levým jsem se potkal na stánku Ryba na talíř Zařízení služeb ministerstva zemědělství. Jeho kuchařka je momentálně vyprodána, avšak už se chystá její dotisk.

www.zemezivitelka.cz
www.rybanatalir.cz
www.zsmze.cz


Související články


Mice Gastro

PIVEX 2019

V Orea hotelu Voroněž v Brně byly 25. února 2019 vyhlášeny výsledky degustačních soutěží piv.

28. 02. 2019

číst dál


Gastro

Gagarin přiletěl ve středu

Po necelých čtyřiceti letech, co první člověk vzlétl do vesmíru, jsem se potkal s akademikem profesorem Michailem Alexejevčem Gagarinem.

12. 04. 2020

číst dál


Nepřehlédněte


Z domova

Pohádková alej Lužánky

Cesta v Lužánkách je důležitým komunikačním koridorem spojujícím Bystřici nad Perštejnem sportovním areálem a Centrem Eden. Pro její zatraktivnění byla...

02. 02. 2018

číst dál


Ze světa

Nový Israel Bike Trail

Na propagaci aktivit cestovního ruchu v izraelské poušti byl zaměřen workshop pořádaný Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a cestovní kanceláří Allround...

08. 03. 2019

číst dál


czech specials 2