Menu

Maturitní projekt Perfetta, od zrnka po šálek

24. 10. 2023

Důležitým mezníkem v životě mnoha studentů je maturita
a s ní přichází také povinnost představit svůj maturitní projekt. Pro třídu HT4.A studující Hotelový management to byla nejen povinností, ale také jedinečná příležitost prohloubit své znalosti a získat cenné zkušenosti v oboru. Projekt Perfetta: Od zrnka po šálek se stal inspirativním a vzdělávacím dobrodružstvím, které nám otevřelo oči do světa hotelnictví, gastronomie a kávy.


Exkurzi jsme zahájili již brzy ráno, v 6:45, na znojemském autobusovém nádraží, odkud jsme odjížděli směr Brno. Naše první zastávka byla u Hotelu Grand v centru Brna. Zde jsme zažili úvodní pohled do světa hotelnictví. Hned po vystoupení
z autobusu tu začal první výklad o historii Brna a vzniku jeho názvu, následovaly výklady o samotném Hotelu Grand, Dezertíně, 4pokojích a EGGO Break feast bistru. Poté jsme se vydali směrem ke Kapucínské hrobce a Monogram espresso baru. Zde jsme zjistili, že gastronomie a hotelnictví mohou být také spojeny s historickými památkami a turistickými atrakcemi. Dále jsme se přesunuly na Zelný trh. Poté jsme prošli kolem Staré radnice a směřovali na Dominikánské náměstí. Zde se žáci 2. ročníku Hotelového managementu dozvěděli něco o Nové radnici, Paláci Jalta a také o samotném náměstí.

Jedno z nejzajímavějších míst naší exkurze byla pražírna QB Coffee roasters v Jundrově v Brně. Zde jsme se seznámili
s procesem pražení kávy, a mohli jsme dokonce vyzkoušet cupping, což je metoda zkoumání a hodnocení chuti kávy. Návštěva pražírny byla skvělým zážitkem pro všechny kávové nadšence v naší skupině.

Po návratu z pražírny následoval výklad u sochy Jošta Moravského a přesun na náměstí Svobody, kde jsme dostali volný čas na prozkoumání města a nákupy. Pro mnohé z nás to byla příležitost prozkoumat brněnskou kulturu a nakouknout do místních obchodů a kaváren. Nakonec jsme se vydali zpět na znojemské autobusové nádraží, naplněni cennými zkušenostmi a dojmy. Celá exkurze Perfetta: Od zrnka po šálek byla nejen vzdělávacím zážitkem, ale také příležitostí pro nás studenty prohloubit své znalosti a získat představu o tom, jak funguje hotelnictví a gastronomie v praxi.

Exkurze nám otevřela oči a ukázala mnoho možností a inspirací pro naši budoucí kariéru v oboru hotelového managementu. Bylo to jedinečné dobrodružství, které nám ukázalo, že když jdeme od zrnka po šálek, můžeme dosáhnout všeho, co si představíme.
Připravil Filip Weidenthaler.

 
www.sousoszn.cz



Archiv