Menu

Maturitní projekt Perfetta, od zrnka po šálek

24. 10. 2023

Důležitým mezníkem v životě mnoha studentů je maturita
a s ní přichází také povinnost představit svůj maturitní projekt. Pro třídu HT4.A studující Hotelový management to byla nejen povinností, ale také jedinečná příležitost prohloubit své znalosti a získat cenné zkušenosti v oboru. Projekt Perfetta: Od zrnka po šálek se stal inspirativním a vzdělávacím dobrodružstvím, které nám otevřelo oči do světa hotelnictví, gastronomie a kávy.


Exkurzi jsme zahájili již brzy ráno, v 6:45, na znojemském autobusovém nádraží, odkud jsme odjížděli směr Brno. Naše první zastávka byla u Hotelu Grand v centru Brna. Zde jsme zažili úvodní pohled do světa hotelnictví. Hned po vystoupení
z autobusu tu začal první výklad o historii Brna a vzniku jeho názvu, následovaly výklady o samotném Hotelu Grand, Dezertíně, 4pokojích a EGGO Break feast bistru. Poté jsme se vydali směrem ke Kapucínské hrobce a Monogram espresso baru. Zde jsme zjistili, že gastronomie a hotelnictví mohou být také spojeny s historickými památkami a turistickými atrakcemi. Dále jsme se přesunuly na Zelný trh. Poté jsme prošli kolem Staré radnice a směřovali na Dominikánské náměstí. Zde se žáci 2. ročníku Hotelového managementu dozvěděli něco o Nové radnici, Paláci Jalta a také o samotném náměstí.

Jedno z nejzajímavějších míst naší exkurze byla pražírna QB Coffee roasters v Jundrově v Brně. Zde jsme se seznámili
s procesem pražení kávy, a mohli jsme dokonce vyzkoušet cupping, což je metoda zkoumání a hodnocení chuti kávy. Návštěva pražírny byla skvělým zážitkem pro všechny kávové nadšence v naší skupině.

Po návratu z pražírny následoval výklad u sochy Jošta Moravského a přesun na náměstí Svobody, kde jsme dostali volný čas na prozkoumání města a nákupy. Pro mnohé z nás to byla příležitost prozkoumat brněnskou kulturu a nakouknout do místních obchodů a kaváren. Nakonec jsme se vydali zpět na znojemské autobusové nádraží, naplněni cennými zkušenostmi a dojmy. Celá exkurze Perfetta: Od zrnka po šálek byla nejen vzdělávacím zážitkem, ale také příležitostí pro nás studenty prohloubit své znalosti a získat představu o tom, jak funguje hotelnictví a gastronomie v praxi.

Exkurze nám otevřela oči a ukázala mnoho možností a inspirací pro naši budoucí kariéru v oboru hotelového managementu. Bylo to jedinečné dobrodružství, které nám ukázalo, že když jdeme od zrnka po šálek, můžeme dosáhnout všeho, co si představíme.
Připravil Filip Weidenthaler.

 
www.sousoszn.cz



Archiv
Česká chuťovka
ahr - volba