Menu

LOT SLAVÍ V PRAZE 90 LET „POLSKÉHO JEŘÁBA”

07. 12. 2019

LOT Polish Airlines jsou dnes nejen jednou z nejzkušenějších, ale také nejdynamičtěji se rozvíjejících leteckých společností v Evropě. Z Prahy do Varšavy uskutečňuje LOT každý den 5 letů a již 27. května 2020 zahájí provoz dalšího spoje do hlavního města Česka ze svého druhého HUBu – z Budapešti.


LOT Polish Airlines vznikly v roce 1929 sloučením dvou polských leteckých společností (Aero a Aerolot). Následně po vstupu do mezinárodní organizace leteckých společností IATA uskutečnily svůj první mezinárodní let z Varšavy přes Lvov a Chernivtsi (Rumunsko) do Bukurešti. Právě tehdy svislé ocasní plochy prvních Fokkerů (FVII) a Junkersů (F13) ozdobil známý symbol jeřába LOT Polish Airlines.

Pravidelná spojení mezi Varšavou a Prahou uskutečňuje LOT od roku 1946. Dnes dopravce nabízí na této trase každodenně až 5 letů – vše s cílem zajistit cestujícím z Česka nejpohodlnější cestu do Varšavy a přístup k rychlým četným transferům v rozvíjející se síti LOTu – mj. do Soulu, Tokia, Pekingu, New Yorku, Toronta, Tallinu, Záhřebu nebo Kyjeva. Příští rok polský dopravce nabídne cestujícím další spoje z Prahy – od 27. května poprvé poletí cestující pohodlnými Embraery LOTu Letiště Václava Havla Praha do Budapešti. Spoje budou provozovány podle níže uvedeného letového řádu:

Letový řád PRG-BUD:

·        LO2502                   PRG-BUD 09:25-10:35 – denně kromě neděle

·        LO2504                   PRG-BUD 20:05-21:15 – denně kromě soboty

Letový řád BUD-PRG:

·        LO2501                   BUD-PRG 07:30-08:45 – denně kromě neděle

·        LO2503                   BUD-PRG 18:10-19:25 – denně kromě soboty

„Praha je pro nás velmi důležitou destinací, a proto neustále rozvíjíme naši nabídku leteckých spojení do České republiky. Vyšší frekvence letů do Prahy je ve prospěch cestujících, kteří často cestují mezi hlavnými městy, ale také těch, kteří rádi využívají LOT při jejich další cestě přes Varšavu. Jsme rádi, že jsme včera mohli oslavit naše narozeniny také s cestujícími na letišti v Praze“, říká Anna Staszewska, obchodní ředitelka společnosti LOT Polish Airlines.

Polský dopravce je v současnosti nejrychleji rostoucí leteckou společností v Evropě – od roku 2016 dopravce zahájil provoz 70 nových spojení a zdojnásobil počet dálkových letadel na 15 kusů. Ještě letos překoná svůj rekord a přepraví na svých palubách 10 milionů cestujících.

Letenky na nová spojení jsou již dostupné ve všech distribučních kanálech, mj.: na stránkách lot.com, v Call Centrum LOT, kancelářích LOT Travel a v cestovních agenturách.



Archiv