Menu

Liberecký kraj vypravuje linky, které odvezou hendikepované až do Prahy

02. 02. 2022

Poprvé v historii meziměstské dopravy ve zdejším regionu mohou hendikepovaní lidé využít autobusových linek k dopravě do Prahy. Stalo se tak díky spolupráci Libereckého, Středočeského kraje a hlavního města.

„Od prosince, kdy se měnily jízdní řády, se nám podařilo zajistit vyšší množství spojů a úroveň provozu celkově stabilizovat. Objednáváme provoz společných mezikrajských autobusových linek a právě na vybraných spojích s bezbariérovým přístupem je možné cestovat i na invalidním vozíku,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Komerční dopravci přepravu vozíčkářů neumožňují a přímé vlakové spojení s Prahou neexistuje.“

Cestující s invalidním vozíkem mají na výběr ze tří linek. První z nich je autobus číslo 345 z Liberce do Prahy, kterou společně obsluhují dopravci ČSAD Liberec a Arriva Střední Čechy; spoje pro vozíčkáře jsou zajištěny po celý týden několikrát denně.

Druhým spojem je linka číslo 400 z Varnsdorfu, respektive Nového Boru přes Českou Lípu do Prahy, kde spoje po celý týden obstarává ČSAD Liberec a třetím linka číslo 410 z Mimoně přes Doksy do Prahy, kde spoje mezi Doksy a Prahou po celý týden obstarává také  ČSAD Liberec; v pracovní dny zajíždí až do Mimoně.
Připravil Jan Mikulička.

www.liberecky-kraj.cz
www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/
www.instagram.com/libereckykraj/

 


Archiv
for kids