Menu

Liberecký kraj láká do lesů, hor i Křišťálového údolí

19. 08. 2019

S hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou se setkávám ve Svojkově, při slavnostním vyhlášení krajského kola soutěže Vesnice roku 2019. Díky tomuto klání stovky vesnic zlepšují úroveň turistických služeb.

 

Pane hejtmane, jakým způsobem podporujete cestovní ruch v Libereckém kraji?
Vedle toho, že Liberecký kraj podporuje turistické regiony, se také snažíme poukázat na méně známá místa, která zatím nepatří mezi atraktivní cíle. Například Lužické hory, kde jsou krásné lesní stezky. Mělo by to ulehčit oblíbeným lokalitám, jakými jsou Český ráj nebo Jizerské hory, kde si člověk o víkendu mnohdy připadá jako na Václavském náměstí.



Sklářské řemeslo má v regionu dlouholetou tradici, proto není žádným tajemstvím, že intenzivně pracujete na projektu Křišťálové údolí Libereckého kraje.
Rádi bychom turistům nabídli možnost vidět šikovné ruce sklářů, výrobců bižuterie a šperků přímo v řemeslných dílnách. Tento turistický produkt nám dává možnost propagovat Liberecký kraj jako oblast vhodnou pro výlety, která se může kromě jiného pochlubit dlouholetou tradicí sklářského řemesla. Abychom mohli projekt uskutečnit, odkoupili jsme ochranné známky od společnosti Preciosa. Ta nadále zůstává jako jeden z partnerů, který nám pomáhá v dalším rozvoji nabídky turistům.
-MK-





www.kraj-lbc.cz
www.liberecky-kraj.cz



Archiv