Menu

Léto v Jizerských horách: výhledy, vodopády a zubačka

06. 08. 2023

jizerky

Davy turistů proudí na nejznámější místa Jizerských hor. Ty ale nabízí víc než Ještěd a Bedřichov.

„Zejména o prázdninách a o víkendech je dobré si pečlivě vybírat trasy pro své výlety. A i když jsou Jizerské hory malé, i tady je možné najít místa, kde je přijatelné množství turistů. Někde je jich dokonce minimum. A když na konci výletu doputujete do Liberce, najdete dobré kavárny, kde si zasloužíte odpočinek při výborné kávě,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Návštěvníci mohou vyrazit z vlakové stanice Harrachov, nenásledovat davy proudící přímo do Harrachova, ale vydat se po červené turistické značce přes vodopád Nad Železnicí k osadě Jizerka a přírodní rezervaci Bukovec. Tam vyrazit okolo vodní nádrže Souš k protržené přehradě, kde se mohou občerstvit v samoobslužném kiosku. Odtamtud vede procházka přes Mariánskohorské boudy do Josefova Dolu k vlakové stanici.

Za návštěvu stojí také například Muzeum ozubnicové dráhy v Kořenově a mezi Tanvaldem a Kořenovem se v takzvané zubačce mohou zájemci i projet. V okolí se nachází velké množství rozhleden a vyhlídek, jako je například Štěpánka, Maják Járy Cimrmana, Tanvaldský Špičák nebo rozhledna Špička.
Připravila Anna Vašková.

www.liberecky-kraj.cz
www.facebook.com/libereckraj/
https://twitter.com/Libereckykraj/ 
www.instagram.com/libereckykraj/

 

 

 



Archiv