Menu

Letecká společnost United Airlines spouští sezónní přímou linku z Prahy do New Yorku na letiště Newark

09. 06. 2019

Letecká společnost United Airlines dnes zahajuje provoz své přímé sezónní linky spojující Letiště Václava Havla Praha a leteckou základnu dopravce na mezinárodním letišti Newark Liberty International Airport nedaleko New Yorku. Lety budou provozovány během letního letového řádu každý den až do 4. října 2019.

Jde o úplně první linku provozovanou společností United z České republiky.

Praha (PRG) – New York/Newark (EWR) od 7. června do 4. října 2019

UA 187

Denně

PRG - EWR

10:10

13:30

Boeing 767-300

UA 188

Denně

EWR - PRG

18:05

8:25 +1

Boeing 767-300

První let z New Yorku/Newarku při této slavnostní příležitosti přivítala na Letišti Václava Havla Praha vodní slavobrána. Cestující, hosté, zaměstnanci společnosti United a posádka letadla se připojili k panu Davidovi Kinzelmanovi, viceprezidentovi United Airlines pro provoz na mezinárodních letištích, panu Bobu Schumacherovi, regionálnímu obchodnímu řediteli společnosti United, panu Jiřímu Vyskočovi, výkonnému řediteli leteckého obchodu Letiště Praha, a Jeho Excelenci Stephenu B. Kingovi, velvyslanci USA v České republice, při oslavách v gatu A4 před odletem letu UA187 z Prahy do New Yorku/Newark.

 „Těší náš, že můžeme uvést do provozu novou sezónní přímou linku mezi Prahou a naší domovskou základnou v New Yorku/Newarku,“ řekl Bob Schumacher, regionální obchodní ředitel United, a dodal: „Nová linka rozšíří naši síť mezinárodních leteckých spojení a nabídne cestujícím z České republiky další možnosti cestování díky 60 přímým linkám z New Yorku/Newarku do dalších destinací ve Spojených státech amerických, Kanadě, Mexiku či Karibiku.“

„Nové přímé letecké spojení United Airlines mezi Prahou a letištěm Newark v New Yorku je již devátou dálkovou linkou, která byla za posledních pět let otevřena z Letiště Václava Havla Praha. Linka posílí přepravní kapacity zejména do oblasti východního pobřeží USA, kde dlouhodobě sledujeme vysokou poptávku a umožní tak další nárůst počtu odbavených cestujících na dálkových linkách. Ten už v loňském roce meziročně vzrostl o 24 %,“ řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Mezinárodní letiště Newark Liberty International Airport, které leží jen 23 km od Manhattanu, nabízí nejrychlejší povrchovou přepravu do mnoha částí města. Patří k ní služba AirTrain na newyorské nádraží Penn Station v centru Manhattanu, kam se dostanete do 30 minut.

Palubní produkty a služby
Letadla Boeing 767-300, která bude dopravce nasazovat na linku Praha-New York/Newark, nabízejí celkem 214 míst, včetně 30 sedadel ve třídě United Polaris Business, která lze sklopit do zcela vodorovné polohy, 49 míst v cestovní třídě United Economy Plus a 135 míst v cestovní třídě United Economy.
Cestovní třída United Polaris Business je nová třída Business leteckého dopravce, která cestovatelům mezi kontinenty nabízí zcela nevídaný zážitek a vylepšenou možnost spánku v letadle. Služba Polaris, která je nyní dostupná na palubách letadel, představuje vylepšenou nabídku jídel a nápojů během letu, povlečení od firmy Saks Fifth Avenue a exkluzivní cestovní sady s produkty značky Sunday Riley.
Cestovní třída United Economy Plus nabízí větší prostor pro nohy i větší osobní prostor. V letadlech jsou sedadla umístěna v přední části sekce Economy a její další výhodou je, že cestující mohou letadlo po přistání rychleji opustit.
Sedadla v cestovní třídě Economy Plus jsou k dispozici na všech transatlantických letech.
Cestovní třída United Economy nabízí v ceně občerstvení včetně nealkoholických nápojů, džusů, piva, vína, kávy a čaje a také zábavního systému během letu. U většiny letadel mají sedadla polohovatelné opěrky hlavy a rovněž vlastní zábavní systém.

United v New Yorku/Newarku
Společnosti United a United Express provozují denně ze své základny v New Yorku/Newarku 402 letů do 169 destinací ve Spojených státech amerických, Evropě, na Středním východě, v Indii, Asii, Mexiku, Latinské Americe, Karibiku a Kanadě. Společnost United zvyšuje  svých klientů v New Yorku/Newarku na každém kroku díky světovým retailovým obchodům, nejmodernějším technologiím, vylepšeným zařízením pro odbavení a kontrolu zavazadel. V roce 2018 společnost také otevřela nový salónek pod názvem United Polaris pro cestující ve třídě Business.

Každý zákazník, každý let, každý den
V roce 2019 se společnost United zaměřuje více než kdy předtím na svůj závazek vůči zákazníkům a zkoumá každý aspekt svého podnikání, aby zajistila, že dopravce bude v rámci svých služeb dbát na nejlepší zájmy zákazníků. Společnost United nedávno oznámila, že firma Sunday Riley bude vyrábět luxusní řadu péče o pleť výhradně pro zákazníky společnosti United, kteří výrobky najdou v praktických letových balíčcích. Společnost také vydala novou verzi nejstahovanější aplikace v leteckém průmyslu a nabídla službu DIRECTV zdarma pro všechny cestující na palubě 211 letadel. Nabízí tak více než 100 kanálů na obrazovkách umístěných na zadní části více než 30 000 sedaček.
Připravili Kevin Johnston a Gudrun Gorner.

www.united.com
www.prg.aero

 

 



Archiv
for kids