Menu

Kurz studené Kuchyně

12. 05. 2024

Kurz studené kuchyně, který se konal 6. a 7. května na naší škole pod vedením Mgr. Michaely Bednaříkové, přilákal hned deset žáků prvního ročníku oboru Kuchař-číšník.

Náplní kurzu bylo seznámit žáky
s přípravou základních výrobků studené kuchyně, jako jsou pěny, pomazánky, saláty, kanapky či chlebíčky. Obložený chlebíček patří k nejoblíbenějším pokrmům české studené kuchyně, připravuje se
z bílé veky, různých druhů uzenin, sýra, vajíček, majonézy a případně dalších surovin.

„Ale i takový chlebíček se dá připravit pokaždé úplně jinak. Například chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami vypadal a chutnal báječně,“ zhodnotila připravený chlebíček Nikola Fialová.

Dále byla součástí kurzu příprava plněných vajíček, plněné zeleniny a ovoce. Celý kurz vyvrcholil přípravou plněných hermelínů, sýrových rolád a přípravou masové rolády z vykostěného kuřete.

„Příjemným zpestřením byla ochutnávka všech surovin potřebných k přípravě pokrmů. Na závěr proběhla konzumace všech připravených výrobků. Děkujeme paní učitelce za předání znalostí, dovedností a zkušeností, byl to skvěle strávený čas,“ říká Natálie Borovská.
Připravila Michaela Bednaříková.

www.sousoszn.cz



Archiv
Česká chuťovka
ahr - volba