Související články
Pálavské vinobraní 2018
Tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem se pořádá každoročně...
03. 04. 2018
12. 05. 2024
Kurz studené kuchyně, který se konal 6. a 7. května na naší škole pod vedením Mgr. Michaely Bednaříkové, přilákal hned deset žáků prvního ročníku oboru Kuchař-číšník.
Náplní kurzu bylo seznámit žáky
s přípravou základních výrobků studené kuchyně, jako jsou pěny, pomazánky, saláty, kanapky či chlebíčky. Obložený chlebíček patří k nejoblíbenějším pokrmům české studené kuchyně, připravuje se
z bílé veky, různých druhů uzenin, sýra, vajíček, majonézy a případně dalších surovin.
„Ale i takový chlebíček se dá připravit pokaždé úplně jinak. Například chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami vypadal a chutnal báječně,“ zhodnotila připravený chlebíček Nikola Fialová.
Dále byla součástí kurzu příprava plněných vajíček, plněné zeleniny a ovoce. Celý kurz vyvrcholil přípravou plněných hermelínů, sýrových rolád a přípravou masové rolády z vykostěného kuřete.
„Příjemným zpestřením byla ochutnávka všech surovin potřebných k přípravě pokrmů. Na závěr proběhla konzumace všech připravených výrobků. Děkujeme paní učitelce za předání znalostí, dovedností a zkušeností, byl to skvěle strávený čas,“ říká Natálie Borovská.
Připravila Michaela Bednaříková.
www.sousoszn.cz

Související články
Tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem se pořádá každoročně...
03. 04. 2018
Nepřehlédněte
Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.
02. 02. 2018
Skål International je organizací, kterou jsem začal sledovat už v začátcích své profesní kariéry, říká Zdeněk Kovařík.
10. 09. 2019