Menu

Kurz studené Kuchyně

12. 05. 2024

Kurz studené kuchyně, který se konal 6. a 7. května na naší škole pod vedením Mgr. Michaely Bednaříkové, přilákal hned deset žáků prvního ročníku oboru Kuchař-číšník.

Náplní kurzu bylo seznámit žáky
s přípravou základních výrobků studené kuchyně, jako jsou pěny, pomazánky, saláty, kanapky či chlebíčky. Obložený chlebíček patří k nejoblíbenějším pokrmům české studené kuchyně, připravuje se
z bílé veky, různých druhů uzenin, sýra, vajíček, majonézy a případně dalších surovin.

„Ale i takový chlebíček se dá připravit pokaždé úplně jinak. Například chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami vypadal a chutnal báječně,“ zhodnotila připravený chlebíček Nikola Fialová.

Dále byla součástí kurzu příprava plněných vajíček, plněné zeleniny a ovoce. Celý kurz vyvrcholil přípravou plněných hermelínů, sýrových rolád a přípravou masové rolády z vykostěného kuřete.

„Příjemným zpestřením byla ochutnávka všech surovin potřebných k přípravě pokrmů. Na závěr proběhla konzumace všech připravených výrobků. Děkujeme paní učitelce za předání znalostí, dovedností a zkušeností, byl to skvěle strávený čas,“ říká Natálie Borovská.
Připravila Michaela Bednaříková.

www.sousoszn.cz



Nepřehlédněte


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Mice Rozhovory

Pražští Skålisté v Holiday Inn Prague Congress Centre****

Skål International je organizací, kterou jsem začal sledovat už v začátcích své profesní kariéry, říká Zdeněk Kovařík.

10. 09. 2019

číst dál


Archiv
hotel petrovy kameny
chata Vilemína