Související články
Káva s CBD skvělou formou užití kanabidiolu
Ochutnejte kombinaci výběrové kávy a širokospektrálního výtažku blahodárných konopných látek.
24. 05. 2022
12. 05. 2024
Kurz studené kuchyně, který se konal 6. a 7. května na naší škole pod vedením Mgr. Michaely Bednaříkové, přilákal hned deset žáků prvního ročníku oboru Kuchař-číšník.
Náplní kurzu bylo seznámit žáky
s přípravou základních výrobků studené kuchyně, jako jsou pěny, pomazánky, saláty, kanapky či chlebíčky. Obložený chlebíček patří k nejoblíbenějším pokrmům české studené kuchyně, připravuje se
z bílé veky, různých druhů uzenin, sýra, vajíček, majonézy a případně dalších surovin.
„Ale i takový chlebíček se dá připravit pokaždé úplně jinak. Například chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami vypadal a chutnal báječně,“ zhodnotila připravený chlebíček Nikola Fialová.
Dále byla součástí kurzu příprava plněných vajíček, plněné zeleniny a ovoce. Celý kurz vyvrcholil přípravou plněných hermelínů, sýrových rolád a přípravou masové rolády z vykostěného kuřete.
„Příjemným zpestřením byla ochutnávka všech surovin potřebných k přípravě pokrmů. Na závěr proběhla konzumace všech připravených výrobků. Děkujeme paní učitelce za předání znalostí, dovedností a zkušeností, byl to skvěle strávený čas,“ říká Natálie Borovská.
Připravila Michaela Bednaříková.
www.sousoszn.cz

Související články
Ochutnejte kombinaci výběrové kávy a širokospektrálního výtažku blahodárných konopných látek.
24. 05. 2022
Nepřehlédněte
Cyrkl podporuje inovativní projekty, které se zasazují o ekologizaci výrobních i zpracovatelských produktů.
28. 03. 2021
Při návštěvě Skotska byste neměli minout palírnu pravé skotské. Nahlédněte s námi za zdi léty prozkoušené destilerie Cardhu, kde se v šesti kotlích pálí...
04. 10. 2017