Související články
Z čeho uplést pomlázku a čím ochutit jarní nádivku
Kurátor dřevin mírného pásma Botanické zahrady hl. m. Prahy Tomáš Vencálek připravil několik tipů.
07. 04. 2020
28. 10. 2020
Dvanáctý ročník České chuťovky, který se uskutečnil pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky a ministra zemědělství Miroslava Tomana, pod odbornou patronací rektora Vysoké školy chemicko-technologické v Praze prof. Dr. RNDr. Pavala Matějky, ve spolupráci se Stálou komisí Senátu pro rozvoj venkova, ocenil sedm výrobků od pekařů, uzenářů a kuchařů hypermarketu Globus.
Holding Globus na český trh vstoupil v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. Svůj první český hypermarket otevřel 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území Česka nachází 15 jeho hypermarketů, které disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi a kavárnami. Vlastní výroby Globus vyrábějí víc než sedm set potravin označených "Poctivá výroba Globus". Globus ČR je držitelem řady ocenění "Obchodník roku" v kategorii „Prodejce potravin“, „Česká potravina“ nebo „Zlatý klas“.
Hypermarket Globus se České chuťovky účastní od roku 2016 a dodnes posbíral 24 ocenění. Letos porotě zachutnala šlehačkovo-mramorová i tvarohová bábovka, Královský koláč s českým mákem a švestkami, které patří do nové řady výrobků s názvem Česká tradice. Řezníci z Globusu letos uspěli s dušenou šunkou z kýty, Ostravskou klobásou a salámem Junior vyrobeným podle tradiční receptury. Poprvé byl přihlášen výrobek z Restaurace Globus, porotě zachutnala Gulášová polévka, kterou lze zakoupit i v praktické sklenici v regále Snadného vaření v Globusu.Značka Poctivá výroba Globus označuje na tisícovku čerstvých potravin, které vznikají přímo v hypermarketech. Stovky kuchařů, pekařů a řezníků připravují denně přímo v Globusu zákazníky oblíbené potraviny a jídla, jejichž nabídka se neustále rozšiřuje. Základem jsou kvalitní suroviny, z nich jsou pak vyrobeny produkty podle vlastních receptur. Všechny chutné produkty, které vyrábí zaměstnanci v Globusu, jsou viditelně označeny etiketou Poctivá výroba Globus.
Vše se děje na jediném místě
Každý z patnácti hypermarketů a Globusu Fresh v Praze na Pankráci má vlastní výrobní provozy. Základem je skutečná pekárna, cukrářství a za prodejním pultem pravé řeznictví. U každého hypermarketu je sýpka na mouku, kde začíná výroba pečiva. Čerstvost řeznických výrobků zaručují zase každodenní dodávky masa a práce řezníků od vlastního bourání, porcování, kuchyňské úpravy, výroby masných a uzenářských výrobků, až po třídění mas do pultu. Stejný poctivý přístup dodržuje Globus i ve svých restauracích. Oceněné výrobky z vlastních výrob Globus v soutěži Česká chuťovka
2016
● Hovězí klobása
● Játrovka s telecím masem
● Talián
2017
● Bageta cibulová
● Královský bochník
● Dort nugátový
● Globus šunka
● Telecí párky Globus● Tlačenka světlá Globus
2018
● Tyrolský salám
● Vepřové maso Globus, polokonzerva
● Královský koláč
● Dort s vlašskými ořechy a šlehačkou
2019
● Krůtí lyonský salám Globus
● Selská paštika Globus
● Chléb žitný Globus
● Dort Schwarzwald Globus2020
Řeznictví Globus
● Ostravská klobása Globus
● Dušená šunka z kýty Globus
● Junior salám Globus
Restaurace Globus
● Gulášová polévka 800 g
Pekařství Globus
● Bábovka šlehačková-mramorová 740g
● Bábovka tvarohová 740
● Královský koláč makový se švestkami 120g, 720g
Připravila Lucie Kovandová.
www.globus.cz
www.facebook.com/GlobusCesko
www.ceskachutovka.cz
www.facebook.com/ceskachutovka
Související články
Kurátor dřevin mírného pásma Botanické zahrady hl. m. Prahy Tomáš Vencálek připravil několik tipů.
07. 04. 2020
Nepřehlédněte