Související články
V pivovaru Plzeňský Prazdroj pořádají první Zabijačku, jak se patří
Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro...
12. 01. 2018
16. 03. 2021

Během distanční výuky se žákyně prvního ročníku obor Kuchař-číšník zúčastnily projektu, který byl zaměřen na typické české pokrmy. Lenka Budišová, Natálie Schusková, Nela Polášková a Simona Wirglerová ze třídy KČ1.A si zvolily tři české pokrmy, které připravily doma. Vše průběžně fotily a natáčely, a protože je třeba se připravovat na komunikaci s návštěvníky ze zahraničí, zpracovaly finální powerpointovou prezentaci i v anglickém jazyce.
„Žákyně se do tohoto projektu vrhly, jak se říká, po hlavě! Připravily tři české pokrmy, domlouvaly se, co která udělá, jak si co rozdělí. Byla radost s nimi pracovat! Lenka Budišová společně s Natálií Schuskovou připravily uzenou polévku s kroupami, Simona Wirglerová připravila plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dva druhy zelí. Jako poslední chod, moučník, byly zvoleny české koláče, které připravila Nela Polášková. Všechny předvedly opravdu skvělou práci a jejich nasazení a nadšení k práci bylo motivací pro mne samotnou,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.
Připravila Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz

Související články
Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro...
12. 01. 2018
Nepřehlédněte
Ideální je, aby pivo v provozovně bylo stejné jako v pivovaru. To je naším cílem: protáhnout ten zážitek až ke konzumentovi.
29. 01. 2019
Día del Flamenco, Den flamenka, to je 16. listopad, kdy bylo v roce 2010 flamenco zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Česká republika se připojí...
18. 09. 2017