Související články
V celostátním kole gastronomické soutěže patří Lukášovi z Přímky bronz
Zlato, bronz, bronz. 2017, 2018, 2019. Za poslední tři roky žáci ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. na nejvyšších příčkách...
10. 12. 2019
16. 03. 2021
Během distanční výuky se žákyně prvního ročníku obor Kuchař-číšník zúčastnily projektu, který byl zaměřen na typické české pokrmy. Lenka Budišová, Natálie Schusková, Nela Polášková a Simona Wirglerová ze třídy KČ1.A si zvolily tři české pokrmy, které připravily doma. Vše průběžně fotily a natáčely, a protože je třeba se připravovat na komunikaci s návštěvníky ze zahraničí, zpracovaly finální powerpointovou prezentaci i v anglickém jazyce.
„Žákyně se do tohoto projektu vrhly, jak se říká, po hlavě! Připravily tři české pokrmy, domlouvaly se, co která udělá, jak si co rozdělí. Byla radost s nimi pracovat! Lenka Budišová společně s Natálií Schuskovou připravily uzenou polévku s kroupami, Simona Wirglerová připravila plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dva druhy zelí. Jako poslední chod, moučník, byly zvoleny české koláče, které připravila Nela Polášková. Všechny předvedly opravdu skvělou práci a jejich nasazení a nadšení k práci bylo motivací pro mne samotnou,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.
Připravila Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz
Související články
Zlato, bronz, bronz. 2017, 2018, 2019. Za poslední tři roky žáci ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. na nejvyšších příčkách...
10. 12. 2019
Nepřehlédněte
Kongresové centrum Praha, Národní kulturní památka Vyšehrad a Prague City Tourism uzavřely memorandum o spolupráci.
19. 04. 2021