Menu

Kuchař roku 2017/2018

21. 10. 2017

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký, šéfkuchař, Compass Group Czech Republic s.r.o. Druhé místo obsadil Patrik Bečvář, executive chef, Francouzská restaurace v Obecním domě. Třetí místo získal David Král, sous chef, Aureole Fushion restaurant & lounge.
V šesti studiích se během dopoledne a odpoledne utkalo dvanáct finalistů. Každý ze soutěžících připravil podle svého originálního receptu 4 porce soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro předkrm - pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika kýta ořech bez kosti a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy komise, kterou zastal pan Vladislav Stuparič a z dalších komisařů, jimiž byl Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.

www.akc.cz

 

 



Nepřehlédněte


Rozhovory Gastro Hotelnictví

Rekordně úspěšný Česko-slovenský husí pochod.

Na to, čím se Česko-slovenský husí pochod letos liší od předešlých, jsme se ptali výkonného ředitele SIVEK HOTELS Viliama Siveka mladšího.

25. 11. 2020

číst dál


Z domova

Praha bude slavit Mezinárodní den flamenka

Día del Flamenco, Den flamenka, to je 16. listopad, kdy bylo v roce 2010 flamenco zapsáno na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Česká republika se připojí...

18. 09. 2017

číst dál


Czt
Side VSH