Menu

Kuchař roku 2017/2018

21. 10. 2017

Nejlepším kuchařem České republiky se stal Jan Horký, šéfkuchař, Compass Group Czech Republic s.r.o. Druhé místo obsadil Patrik Bečvář, executive chef, Francouzská restaurace v Obecním domě. Třetí místo získal David Král, sous chef, Aureole Fushion restaurant & lounge.
V šesti studiích se během dopoledne a odpoledne utkalo dvanáct finalistů. Každý ze soutěžících připravil podle svého originálního receptu 4 porce soutěžního tříchodového menu s použitím hlavní suroviny. Pro předkrm - pstruh duhový, hlavní jídlo – jelen sika kýta ořech bez kosti a minimálně jedna surovina od Bonduelle (cizrna, černý kořen nebo hrášek), pro dezert pak čokoláda Callebaut Saint Domingue 70 % a čokoláda Callebaut Papouasie 35,8 %. Všechny výrobky soutěžících kuchařů hodnotila odborná komise. Ta se skládala z předsedy komise, kterou zastal pan Vladislav Stuparič a z dalších komisařů, jimiž byl Martin Havel, Lukáš Uher, Václav Šmerda jr. a Václav Krejčík.
Připravila Romana Vodičková.

www.akc.cz

 

 



Související články


Mice Gastro

Světová pivní pečeť 2019 a Zlatá pivní pečeť

Zveme Vás na 29. ročník Mezinárodního pivního festivalu spojeného s degustačními soutěžemi 11. - 16. února 2019 na Výstavišti v...

05. 01. 2019

číst dál


Vzdělávání Mice Gastro Z domova

Zlatý Ámos & Mlékárna Valašské Meziříčí

Mlékárna Valašské Meziříčí se rozhodla tentokrát podpořit anketu o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos. Regionální kolo se...

22. 02. 2018

číst dál


Czech specials
Restaurace Novoměstský pivovar