Menu

Kongresové centrum Praha v červené

05. 10. 2020

Celý interiér Kongresového centra Praha se 30. 9. rozzářil červeně. Kongresové centrum Praha se tak připojilo k celosvětové varovné kampani #WeMakeEvents a spolu s dalšími světovými sály, kluby, divadly a kulturními institucemi protestovalo proti úplnému přerušení akcí, ke kterému dochází po celém světě.

red_alert_v_kongresovm_centru_praha_2020

Český eventový průmysl potřebuje v současné krizi způsobené koronavirem okamžitou podporu vlády. V různých zemích přistupují vlády k podpoře tohoto odvětví různým způsobem a protestní akce má za cíl zvýšit povědomí a podpořit změnu.

„Kongresové centrum Praha okamžitě přijalo veškerá přísná hygienická opatření a především díky nadstandardním prostorovým možnostem v současné době umožňuje bezpečné pořádání kulturních a společenských akcí. Lidé se potřebují setkávat a žít kulturně, ale současná a plánovaná opatření nám nedávají žádné možnosti, jak jim to umožnit,“ řekla Lenka Žlebková, generální ředitelka Kongresového centra Praha. „Do akce se zapojují největší kulturní budovy na celém světě včetně londýnské Royal Albert Hal. Jsme rádi, že můžeme přispět i my v Praze,“ dodala Lenka Žlebková.

Dopady opatření spojených s pandemií na celý český kongresový, eventový a veletržní průmysl, který zahrnuje i kulturní akce, jsou nedozírné. Podle nejnovější studie Economic Impact pro agenturu CzechTourism a Českou eventovou asociaci z léta 2020 lze očekávat propad celkové spotřeby spojené s konáním akcí o více než 71 % z očekávaných 131,5 miliard až na 27,1 miliard korun. Pro veřejné rozpočty to bude znamenat pokles nenahraditelných příjmů o více než 94 %. Za běžných okolností by v roce 2020 obor generoval téměř 160 000 plných pracovníků úvazků. Zhruba 71 % z nich je nyní ohroženo.
Připravil Tomáš Fiala.

https://praguecc.cz/
https://wemakeevents.org/



Archiv