Menu

KLM posiluje svou flotilu

27. 02. 2021

s_auty

Na amsterdamské letiště Schiphol dorazil z Brazílie první Embraer 195-E2. Nový typ letadla je tišší a hospodárnější než jeho předchůdce Embraer 190. Model 195-E2 používá na let o 9 % méně paliva, jedná se tak o 31% pokles CO2 v přepočtu na cestujícího ve srovnání s E-190. Nový typ letadla je také o 63 % tišší než model Embraer 190. Obnova flotily tvoří důležitou součást přístupu společnosti KLM k udržitelnějšímu provozu. Sedm nových letadel Embraer 195-E2 se letos připojí k flotile KLM Cityhopper. Společnost KLM objednala celkem 25 kusů. Nová generace proudových letadel by se měla objevit koncem března také na lince Praha – Amsterdam.  


Největší evropská flotila Embraer
Nejnovější přírůstek do KLM flotily bude uveden do provozu 1. března 2021 pro destinace v rámci evropské sítě, na první let se vydá do Varšavy. Ještě před zahájením letního letového řádu uvede KLM Cityhopper do provozu další čtyři nové modely 195-E2. Letos tak bude uvedeno do provozu sedm letadel, zbývajících 18 bude dodáno v letech následujících. KLM má také opci na dalších 10 195-E2. K dnešnímu dni se flotila KLM Cityhopper skládá z 50 letadel. Díky tomu je KLM Embraer flotila největší v Evropě.




Letadlo nové generace

Embraer 195-E2 může přepravit 132 cestujících, což z něj činí největší letadlo ve flotile KLM Cityhopper, která je nyní složená z 32 Embraer 190 a 17 Embraer 175. Kromě pozoruhodně malého hluku v kabině si cestující mohou užívat speciálního osvětlení podle nálady, ergonomicky tvarovaná sedadla, extra prostor na nohy, připojení USB i větší zavazadlové koše. „Model 195-E2 je nejen ekonomicky atraktivní letadlo, ale také dokonale zapadá do našeho udržitelného přístupu Fly Responsibly. Nyní, více než kdykoli předtím, jsme odhodláni snižovat naši ekologickou stopu a dopad na naše životní prostředí. Právě obnova našeho vozového parku přispívá ke snižování emisí CO2 nejvíce,” uvedl Warner Rootliep, generální ředitel KLM Cityhopper a dodává: "Jsme neuvěřitelně hrdí na to, že s KLC jsme v posledních letech mohli tak významně přispět k rozvoji evropské sítě KLM. Efektivnější, udržitelnější a pohodlnější model 195-E2 slouží k posílení naší konkurenční pozice.”

dsc_1042

Připravila Martina Vokrouhlíková.

www.klm.cz
https://embraer.com



Archiv