Menu

Je libo Okonomiyaki či Miso Shiru?

03. 05. 2022


V moderně vybaveném Gastrocentru Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce koncem dubna se měli žáci 3. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz možnost seznámit s japonskou kulturou stravování.

Kuchař a milovník jídla původem z Tokia Yuki Kanawa, stipendista na Ostravské univerzitě, a Martina Wrliková, studentka OU s vášní pro japonskou kuchyni, předvedli přípravu několika typických japonských jídel - Okonomiyaki a Misou Shiru, Tamagoyaki a Onigiri. Akce byla připravena ve spolupráci s Česko-japonským kulturním centrem v Ostravě.

Okonomiyaki – druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Někdy se jí přezdívá také japonská palačinka nebo japonská pizza. Mezi základní ingredience k přípravě patří bílé zelí, vejce a mouka.

Misho shiro – tradiční japonská polévka.

Tamagoyaki – typ japonské omelety, která se vyrábí válením několika vrstev smažených rozšlehaných vajec.

Onigiri – japonské jídlo konzumované hlavně jako svačina nebo rychlé občerstvení. Jde o vařenou rýži zformovanou obvykle do tvaru koule nebo trojúhelníka a zabalenou do listu nori.
Připravila Hana Schwarzová.

www.ssss.cz
https://japanova.cz/



Související články


Vzdělávání Gastro

Škola čepování piva Pilsner Urquell a Kozlova škola

Škola čepování piva Pilsner Urquell a Kozlova škola čepování nabízí nezapomenutelné zážitkové programy pro jednotlivce i party přátel.

01. 03. 2018

číst dál


Vzdělávání

Den s Hotelovou školou Teplice aneb jak šel čas

Letošní 25. Gastroden se konal pod názvem „Den s Hotelovou školou Teplice aneb jak šel čas“. Téma bylo zvoleno s ohledem na 45....

13. 12. 2017

číst dál


Nepřehlédněte


Lázeňství Z domova

Luhačovice, základna pro poznávání Valašska, Slovácka a Hané

Lázně Luhačovice jsou krásné, malebné a léčivé v každé roční době. Vždy znovu a znovu okouzlují návštěvníky rozmanitou architekturou, krásným okolím a...

15. 08. 2017

číst dál


Rozhovory Gastro Hotelnictví

Rekordně úspěšný Česko-slovenský husí pochod.

Na to, čím se Česko-slovenský husí pochod letos liší od předešlých, jsme se ptali výkonného ředitele SIVEK HOTELS Viliama Siveka mladšího.

25. 11. 2020

číst dál


Archiv