Související články
Poznáváme (se) Česko
Asociace průvodců České republiky oslovila v rámci svého cyklu Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.
27. 11. 2024
03. 05. 2022
V moderně vybaveném Gastrocentru Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce koncem dubna se měli žáci 3. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz možnost seznámit s japonskou kulturou stravování.
Kuchař a milovník jídla původem z Tokia Yuki Kanawa, stipendista na Ostravské univerzitě, a Martina Wrliková, studentka OU s vášní pro japonskou kuchyni, předvedli přípravu několika typických japonských jídel - Okonomiyaki a Misou Shiru, Tamagoyaki a Onigiri. Akce byla připravena ve spolupráci s Česko-japonským kulturním centrem v Ostravě.Okonomiyaki – druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Někdy se jí přezdívá také japonská palačinka nebo japonská pizza. Mezi základní ingredience k přípravě patří bílé zelí, vejce a mouka.
Misho shiro – tradiční japonská polévka.
Tamagoyaki – typ japonské omelety, která se vyrábí válením několika vrstev smažených rozšlehaných vajec.
Onigiri – japonské jídlo konzumované hlavně jako svačina nebo rychlé občerstvení. Jde o vařenou rýži zformovanou obvykle do tvaru koule nebo trojúhelníka a zabalenou do listu nori.
Připravila Hana Schwarzová.
www.ssss.cz
https://japanova.cz/
Související články
Asociace průvodců České republiky oslovila v rámci svého cyklu Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.
27. 11. 2024
Nepřehlédněte