Menu

JCCR představila památky zapojené do přeshraničního projektu Venkovské památky

23. 09. 2022

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) připravila v druhé polovině měsíce září dvoudenní press trip (poznávací cestu pro novináře), zaměřený na návštěvu vybraných objektů regionů Českobudějovicka-Hlubocka, Trhosvinenska-Doudlebska a Lipenska/Šumavska zapojených do přeshraničního projektu Venkovské památky.

Press trip byl uspořádán díky přeshraničnímu programu INTERREG Rakousko-Česká republika, projekt Venkovské památky ATCZ249 a zúčastnili se jej novináři z redakcí Tips Zeitung, Czech Travel Press, Magazin Bahnmax, AskEnrico, Online Merker.

V destinaci Českobudějovicko-Hlubocko navštívili žurnalisté zříceninu hradu Karlův Hrádek, která je přístupná pro turisty jak z vody (řeka Vltava), tak z cyklostezky (Hluboká nad Vltavou - Purkarec) nebo z pěší turistické trasy. V nedaleké obci Purkarec bylo představeno Muzeum Voroplavby, které připomíná historii vorařů na Vltavě.

Obzvláště zajímavá byla návštěva pobočky Jihočeského muzea v Trocnově, a to jak stávající expozice husitství, tak i nově vznikajícího skanzenu. V turistické oblasti Trhosvinenska – Doudlebska byla představena v letošním roce veřejnosti otevřena tvrz v Tiché.

I za dosti chladného počasí okouzlila zástupce výše uvedených medií Šumava, a to jmenovitě Alpské domy ve Volarech, Stožecká kaple a Muzeum Adalberta Stiftera v Horní Plané.

Současně s prezentací výše uvedených památek byly představeny i nově vznikající geolokační hry, které budou oficiálně spuštěny v prosinci tohoto roku. „Tyto hry nabídnou návštěvníkům interaktivním, zábavným způsobem informace přímo na navštíveném místě, v tomto případě na Karlově hrádku a ve Volarech,“ přibližuje novinku Pavla Drunecká z Jihočeské centrály cestovního ruchu s tím, že informace budou jak v české, tak německé a anglické mutaci.

Projekt Venkovské památky ATCZ249 je zaměřen na propagaci venkovské turistiky v regionech jižní Čechy a Vysočina na české straně a v Mühlviertelu a Waldviertelu na rakouské straně. Jeho cílem je mimo zvýšení návštěvnosti venkovských památek a zvýšení počtu přenocování i podpora „znovunastartování“ přeshraničního cestovního ruchu.
Připravila Jana Píchová. 

www.at-cz.eu/cz
www.jiznicechy.cz
www.jccr.cz



Archiv
for kids