Menu

Hrabalovy Postřižiny ožijí přímo v pivovaru

15. 06. 2020

Inscenace kultovního příběhu Postřižiny v podání Moravského divadla Olomouc proběhne v pátek 26. června v dokonalých kulisách hanušovického Pivovaru Holba. Diváci tak budou mít jedinečnou příležitost prožít tuto úsměvnou a pohodovou komedii ve zcela autentickém prostředí.

Malebný pivovar uprostřed jesenické přírody si v divadle zahraje vůbec poprvé, a to hned jednu z hlavních rolí. Inscenace Postřižin, jedné z nejlepších knih Bohumila Hrabala a zároveň nestárnoucí české filmové komedie, slibuje nevšední zážitek pod širým nebem. Dílo oslavuje typicky „hrabalovským“ humorem to, co je nám Čechům vlastní – výborné pivo, pořádné (nezdravé) jídlo a nádherné ženy.

Postřižiny jsou plné laskavého humoru pojednávající o poklidném životě Francina, správce pivovaru na malém městečku, a jeho půvabné ženy s nevinností a rozpustilostí mladých dívek a s nekonečně dlouhými vlasy, Maryšky. Jejich společný život je převrácen vzhůru nohama příjezdem správcova uřvaného bratra Pepina, ztělesněním živelnosti a radosti ze života s nepřebernou sbírkou potrhlých nápadů. Pepinovým nečekaným spojencem v jejich realizaci se však stane právě paní správcová.

V Postřižinách se představí herci z Moravského divadla Olomouc, pro které se bude jednat o již třetí inscenaci z autorské dílny Bohumila Hrabala. I pro ně však půjde o mimořádné představení, neboť se nebude konat na prknech jejich domovského divadla v Olomouci, nýbrž v areálu hanušovického Pivovaru Holba, který je partnerem projektu. Režie: Petr Novotný, scénář: Ivo Žídek, kostýmy: Roman Šolc.


Vstupenky budou k zakoupení ve vzorkové prodejně Pivovaru Holba v Hanušovicích nebo na webových stránkách Pivovaru Holba. Vstupné: 250–300 Kč na místě, nebo 200–250 Kč v předprodeji.
Připravila Veronika Váňová.

www.holba.cz
www.mdol.cz

www.hanusovice.info



Archiv