Související články
Prázdninový tip: Kozlovo letní kino ve velkopopovickém pivovaru
Hvězdy na filmovém plátně i na obloze a k tomu orosená sklenice čerstvě načepovaného piva Kozel… Není mnoho příjemnějších...
12. 06. 2018
12. 03. 2020
Hotelová škola Mariánské Lázně zastoupená šéfkuchařem panem Josefem Kratochvílem se v únoru účastnila Světové olympiády kuchařů v německém Stuttgartu. Olympiády se zúčastnilo 2 000 kuchařů z 50 zemí světa. Výstavu shlédlo více než 100 tisíc návštěvníků.
Soutěžící v kategorii kulinářské umění měli připravit a prezentovat pětichodové menu s lázeňskou tématikou.
Odborný učitel hotelové školy připravil pro soutěž toto menu:
· Srnčí panenka v kabátku ze zeleného chřestu,
· roláda z baby kuřátka s pistáciemi,
· glazovaná zelenina na másle,
· houbové ragú s lázeňskými noky a zvěřinovým juicem,
· jalovcová omáčka

Dalším zadáním byla výroba dvou druhů teplých a studených fingerfoodů pro šest osob, polévka a desert.
Mezinárodní komise složená z předních gastronomických odborníků vyhodnotila výrobky a celkovou kompozici výstavní tabule jako třetí nejlepší z 35 světových konkurenčních vystavovatelů.
Bronzová medaile je vynikajícím výsledkem dlouholeté odborné činnosti na Hotelové škole v Mariánských Lázních. Gratulujeme celému týmu pod vedením ředitele školy Ing. Jiřího Chuma, odborným poradcům cukrářce Marii Horáčkové, kuchařům Jiřímu Pokornému a Františku Škůrkovi.
Další detailní informace a zajímavosti naleznete na https://www.olympiade-der-koeche.com
Připravil Jiří Chum.
www.hotelovaskola.cz
Související články
Hvězdy na filmovém plátně i na obloze a k tomu orosená sklenice čerstvě načepovaného piva Kozel… Není mnoho příjemnějších...
12. 06. 2018
Nepřehlédněte
Výstava v Památníku Karla Čapka přibližuje útoky na slavného spisovatele i jeho noblesní reakce.
22. 09. 2022