Související články
Svatováclavské slavnosti ve Svijanech
Na Zámek Svijany zavítá 28. září osobně sv. Václav. Pro návštěvníky je připraven bohatý program. Speciální prohlídka Pivovaru...
19. 09. 2018
29. 01. 2024
Přestože je Eleanor Roosevelt známá svým výrokem o tom, že v žádném věku by se nemohla spokojit s tím, sednout si jen tak ke krbu a dívat se kolem. A že život je určený k tomu, aby se prožil a zvědavost musí být neustále přítomná. Nikdy a za žádných okolností se nesmíme k životu otočit zády. A tak ať už patříte k vyznavačům oslav svatého Valentýna či nikoli, připomeňme si v tento den, anebo v kterýkoli jiný, všudypřítomnou lásku. Stačí k tomu jen trochu Vašeho času a několik ingrediencí. Zimní nápoj pro zahřátí ani zdravý dezert s využitím kvalitních surovin z Mlékárny Valašské Meziříčí nenutí nikoho k bujarým oslavám. Jde jen o to, zastavit se, připomenout si pěkné chvíle a udělat něco hezkého a dobrého pro lidi okolo nás. A klidně si u teplého krbu posedět s nápojem z vaječného likéru zvaného Bombardino nebo Valentýnským dezertem z Bílého jogurtu Bifido. Podobné chvíle s našimi nejbližšími jsou k nezaplacení, a určitě i paní Roosevelt by si dovedla představit a zastavit se na chvilku a vychutnat si tyto lahodné pochutiny u příležitosti oslavy lásky a porozumění. Není nezbytné dělat podobné věci pouze ve stanovené dny. Nechť pro nás zůstávají stálou inspirací i pro každý všední den.
„Teplý nápoj Bombardino máme spojený především se zimním lyžováním v rakouských Alpách nebo italských Dolomitech. My na Valašsku se ale nebojíme posunout přípravu a vychutnání si tohoto lahodného drinku i pro jiné příležitosti. A to třeba na oslavu lásky spojené s odkazem svatého Valentýna,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí. „Přestože Bombardino vzniklo v roce 1972 v italském Livignu, v provincii Sondrio na lyžařské chatě Mottolino, a to hlavně pro zahřátí lyžařů, nalezl si tento nápoj oblibu i v běžných zimních dnech, a to dokonce i u nás v Čechách. A stále více je připravován pro nejrůznější příležitosti. Mlékárna Valašské Meziříčí ho nyní nabízí jako tip na valentýnský nápoj spolu s Valentýnským dezertem za využití našich lahodných a kvalitních výrobků,“ dodává Zuzana Pavelková. Zimní nápoj – nápoj lyžařů a lásky – Bombardino
Bombardino je voňavý zimní nápoj, který rozzáří jakýkoli pochmurný den. Jak si jej připravit v pohodlí domova?
Náročnost: malá
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2 malé skleničky nebo 1 větší
Ingredience:
► 80 ml vaječného likéru
► 40 ml whisky nebo bourbonu
► 40 ml Čerstvé smetany z Valašska
► šlehačka a koření na ozdobení
Postup:
V hrnci smícháme vaječný likér, whisky a smetanu a zahřejeme těšně pod bod varu. Nevaříme. Nalijeme do skleniček, ozdobíme smetanou a kořením. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem lyžařům, zamilovaným i všem gurmánům na zdraví!
Valentýnský dezert
Připravte své drahé polovičce zdravý ovocný pohár.
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 15 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience:
► 500 g mražených malin či jahod
► 4 lžíce cukru krupice
► 2 lžíce citronové šťávy
► 4 plátky želatiny
► 200 ml Bílého jogurtu z Valašska Bifido
► 400 ml Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
Postup:
Ovoce necháme chvíli rozmrazit. Poté jej dáme do hrnce společně se dvěma lžícemi cukru a rozmačkáme. Přidáme citronovou šťávu a směs zahřejeme tak, aby se rozpustil cukr. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme želatinu dle návodu. Vmícháme ji do vychladlé ovocné směsi. V míse vyšleháme smetanu a zbylé dvě lžíce cukru. Poté ji opatrně promícháme s Bifido jogurtem. Do sklenice střídavě vrstvíme smetanovou směs a rozvar z ovoce. Poslední vrstva bude ovocná. Takto připravený pohár necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici. Při podávání můžeme pohár dozdobit ovocem či mátou. Díky ovoci je dezert krásně sladký, Bifido jogurt se zase postará o podporu trávení.
Připravila Kateřina Goroškov.
www.mlekarna-valmez.cz
Související články
Na Zámek Svijany zavítá 28. září osobně sv. Václav. Pro návštěvníky je připraven bohatý program. Speciální prohlídka Pivovaru...
19. 09. 2018
Nepřehlédněte
Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port.
04. 09. 2019