Menu

Gastronomové z Přímky v Praze mezi TOP 10

11. 05. 2023

prk_8

Ukázali, co umí a odměnou jim byly vstupenky na Makro Czech Gastro Fest 2023! Žáci SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. nasávali moderní trendy české gastronomie od mistrů Pohlreicha či Slaniny.

prk_7


„Co tomuto skvělému zážitku předcházelo? Zapojení se do gastronomické soutěže STUDUJGASTRO, kdy jsme na sociálních sítích prezentovali práci našich žáků pomocí videí, postů a článků. Z třiceti škol zúčastněných škol napříč republikou jsme se probojovali mezi nejlepší desítku! Odměnou byla edukační videa a lístky na Makro Czech Gastro Fest, který se uskutečnil 4. – 6. května 2023 v pražském O2 Universum,“ přiblížila Mgr. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů obor Kuchař-číšník.

„Žáci měli možnost pozorovat kuchařský souboj dvou českých týmů a přitom nasávat moderní trendy české i světové gastronomie. Napříč třemi patry viděli nejmodernější stroje a pomůcky. Využili možnosti ochutnat mořské živočichy, se kterými se při běžných situacích v České republice nesetkají, například ústřice, sušené mořské ryby či krevety,“ sdělila Mgr. Věra Kuchařová, učitelka odborných předmětů oboru Hotelový management.

„Mě velmi překvapilo, jaké jsou dnešní možnosti přípravy masa na grilu, které jsme mohli vidět na terase při předvádění grilů Weber,“ zhodnotil Vít Rybníček, žák 3. ročníku.

Spolužačky Nikol Kayderová a Vanesa Ďuráčová, žákyně oboru Kuchař-číšník, doplňují: „Výlet byl skvělý. Cesta do Prahy byla zpestřena opakováním informací o městech, která jsou spojena s naším oborem. Například Želetava a její sýry, Jihlava a pivo Ježek či káva Tchibo a nakonec samotná Praha a její famous podniky, které nám představila paní učitelka Sedláková. A první zážitky z Makro Czech Gastro Fest 2023? Měli jsme možnost ochutnat několik druhů sýrů, ale i několik druhů úprav kynutého těsta. Byl i bonus! Potkali jsme známé gastronomy, pana Slaninu alias Kluka v akci a pana Pohlreicha, kterého všichni známe z televizní show Ano, šéfe! Děkujeme našim pedagogům, že nás skvěle vedou a v soutěžích podporují!.“
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz
www.facebook.com/sousoszn

 



Archiv