Menu

Festival Příběhů pomůže malé Rozárce

26. 08. 2021

Malé Rozárce Sovové, která do života vstoupila se závažnými neurologickými obtížemi, pomůže výtěžek třetího ročníku Festivalu Příběhů. Na zahradě Společenského centra Týnec v Týnci nad Sázavou ho 4. září pořádá kapela Czech It ve spolupráci s městem. Vedle koncertů je připraven doprovodný program pro děti i dospělé nebo dražba obrazů místních umělců.

kapela_czech_it

Kromě vystoupení kapely Czech It se návštěvníci mohou těšit na kapelu Pekař, Štěpána Kojana, Sabinu Ludányiovou, Pecku a Lucii Habadovou. Festival začíná v 15.00 a vstupné je dobrovolné.

„Snažíme se prostřednictvím příběhu malé Rozárky propojit dva světy. Aby si lidé, kteří na festival přijdou, uvědomili, že ne vždy je život jednoduchý. Chceme jim ukázat, co péče o nemocné dítě obnáší, jaké problémy musí jeho rodiče řešit,“ řekl frontman kapely Czech It Daniel Marczell. Sám pracuje v sociální sféře, podobné životní osudy mu proto nejsou cizí. Vytipovat vhodného kandidáta, kterému výtěžek festivalu věnuje, pomohly kapele pracovnice Rané péče Centra sociálních služeb Tloskov. A vstříc vyšlo i město Týnec nad Sázavou.

Rozárka trpí extrémně vzácným neurometabolickým onemocněním, které vyžaduje nepřetržitou péči a nákladné terapie. Pravidelně navštěvuje Armandi Therapy Clinic, kde absolvuje různá rehabilitační cvičení. Pro představu: 3 týdny rehabilitací po 2 hodinách denně vyjdou na 33 500 Kč, hodina Feldenkraisovy metody, kterou Rozárka podstupuje zhruba 30krát ročně, stojí 1 200 Kč… Více o Rozárce se dozvíte na www.ceskymozek.cz/2020/08/26/rozalie-sovova/ nebo facebookové skupině Přátelé pro Rozárku.

Festival Příběhů je benefiční hudební festival organizovaný kapelou Czech It. Výtěžek prvních dvou ročníků, to bylo dohromady 31 475 korun, putoval k Mirkovi Piskačovi, který od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou.
Připravila Jaroslava Tůmová.

www.posazavi.com

festival_pbh_2021



Archiv