Menu

Festival Maraton hudby Brno

19. 02. 2020

„Asi nejde vypíchnout jedno vystoupení, pro mě byl Maraton jedinečnej ve své pestrosti a prolínání žánrů, výtvarna, městského prostoru. Takže se mi asi ze všeho nejvíc líbí samotná koncepce tohohle vynikajícího blázince.“
Olda Krikl

brno_-_banner_maraton_hudby

Kráčeli jste již Brnem, v němž vás hudba doprovázela na každém kroku? Festival Maraton hudby je událostí, která přináší unikátní hudební projekty šité městu na míru. Pokud však očekáváte tradiční městskou slavnost, jste na omylu. Program je totiž nabitý špičkovými umělci napříč širokým spektrem žánrů. Už popáté dostanou příležitost nejen známá jména, ale i mladé talenty a různí pouliční muzikanti, díky tomuto koktejlu pocítí Brno jedinečnou atmosféru pulzující hudební metropole.

Strhující, intenzivní a především namixovaný každému na míru. Takový bude Maraton hudby Brno 2020, za jehož dramaturgií stojí přední osobnosti brněnské hudební scény (Přemysl Štěpánek, Jan Polyak, Josef Buchta, Oldřich Vojáček, Mária Hvozdecká, Hana Bartošová a další). V centru moravské metropole se od 13. do 16. srpna můžete těšit na explozi originality a nadupanou směs hudebních žánrů, mezi kterými nebude chybět big beat, groove, taneční hudba, opera, folklor, world music, klasika či hudba z muzikálů.

Propadnout již pětiletému Maratonu hudby bude letos snadný úkol. Svou site-specific operu Hra o Malinu chystá Hausopera přímo v knihkupectví Michala Ženíška a k opravdovému maratonu přispěje oblíbená Piano-štafeta v režii Davida Marečka. Nebude nouze ani o překvapení Barbary Marie Willi, chybět letos nebudou ani Nekonečné varhany u Jezuitů. Do prázdninových oslav se zapojí Indigo Quartet: třetí dekádu společného hraní odstartuje retrospektivním koncertem s hosty - šansoniérkou Andreou Burešovou a skladatelem a klavíristou Zdeňkem Králem, který připraví i svůj vlastní večer. Kulatiny letos oslavilo také hudební vydavatelství Indies, které připomene Jitku Šuranskou a svůj sobotní program věnuje tématu Ženský hlas a srdce. Taneční scéna pofrčí v pátek na Dominik stage, na Django stage vystoupí hvězdný Jan Bendig, Alžbětinka v Divadle Husa na provázku bude plná folkloru. Nekonečný proud hudby vás čeká na Guest stage na nádvoří Staré radnice, kde budou v centru dění nejen hudba, ale i výborné gastro a všudypřítomná dobrá nálada. Maraton letos přivítá do rodiny také novou Groove scénu a přestaví špičkové muzikálové melodie. Můžete se těšit na řadu talentů, mezi nimiž určitě nadchne klavírista Radek Bagár a jeho sólový debut na festivalu. O dětský program a divadelní přestavení se tradičně postará festival Na prknech, dlažbě i trávě, který na Moravském náměstí nabídne například speciální Loutkoviště pro děti a jejich rodiče, Break dance pro teenagery, Gastro divadlo pro fajnšmekry a mnoho dalšího.
Šest pokojů přímo na ulici, zpěváci například ve špajzu

Bezuliční busking a zaručená absence nudy v režii Kateřiny Šedé. Kdo by nechtěl ukázat, že zazpívá v kuchyni nebo ve vaně stejně dobře jako na monstrózním pódiu?! Buskeři se v létě dočkají stěhování do většího. V brněnských ulicích totiž oproti minulému roku vyroste celý byt a vedle ložnice na České, obýváku v Myší díře, koupelny na Jakubáku a kuchyně za Letmem bude možné zabydlet třeba dětský pokoj, ve kterém poprvé v historii Maratonu hudby odstartuje dětský busking. A protože oblíbený pokoj nás všech je ten s gurmánským zážitkem, dočkají se návštěvníci koncertů ve špajzu. Možnost oslavit narozeniny v dětském pokoji, požádat přítelkyni o ruku ve špajzu nebo společně se vykoupat ve vaně na Jakubáku se nabízí i vám! Sledujte v červnu exkluzivní nabídku na Airbnb a rezervujte si vybrané místo pro sebe!

To je jen malá ochutnávka toho, co můžete zažít na Maratonu hudby Brno. Sledujte web maratonhudby.cz, kde vám budeme postupně přinášet další festivalové lahůdky.
Připravila Lenka Němcová.

www.maratonhudby.cz



Archiv