Menu

Expozice Česka se vrátila na FITUR v Madridu

19. 01. 2022

Po odmlce způsobené pandemií Covid se expozice České republiky vrací na jeden z největších světových veletrhů cestovního ruchu – FITUR Madrid.  Ve dnech 19. – 23. ledna představí Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism návštěvníkům veletrhu různorodou turistickou nabídkou Česka včetně nejdelšího visutého mostu na světě a via ferraty v centru historického města ze seznamu UNESCO. Letošního veletrhu FITUR Madrid 2022 se v osmi pavilonech zúčastní více než 7.000 vystavovatelů z více než 100 zemí světa.

FITUR je globálním místem setkávání profesionálů v cestovním ruchu a předním veletrhem pro příchozí a odchozí trhy v Latinské Americe. Na českém stánku se na téměř stovce čtverečních metrů představí dalších osm společností Air Consulting, Corinthia Hotels, DZK Travel, Eastern Europe Tours, Isalex, Jerome Incoming, Smartwings a Turístico. První dny veletrhu jsou věnované B2B setkání, jejichž cílem je navázat nebo upevnit vzájemné vztahy mezi českými a španělskými společnostmi, posílit obchod v oblasti cestovního ruchu mezi oběma zeměmi, zvýšit příjezd španělských turistů do Česka a prodloužit průměrnou dobu, kterou v naší zemi Španělé tráví. Víkend je pak tradičně věnovaný veřejnosti, a i přes trvající zhoršenou epidemickou situaci se očekává uspokojující návštěvnost. Pro návštěvu veletrhu je třeba předložit potvrzení o dokončeném očkování nebo negativní výsledek antigenního testu.

„Česko se jako destinace prezentuje návštěvníkům veletrhu prostřednictvím významných kulturních i sportovních událostí, významných výročí, ale i jako skvělé místo k prožití exkluzivních zážitků. Příkladem je procházka po nejdelší visuté stezce na světě, která se nachází na Dolní Moravě, nebo adrenalin na via ferratě v srdci Českého Krumlova, který v letošním roce slaví třicet let od zapsání na prestižní seznam světového dědictví UNESCO,” přibližuje Markéta Lehečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism ve Španělsku.

V rámci veletrhu FITUR se Česko prostřednictvím Czech Convention Bureau již tradičně zúčastnila také tematického workshopu FITUR MICE zaměřeného na kongresovou a incentivní turistiku, který proběhl ve dnech 16. – 18. 1. Toho se v letošním roce zúčastnili nejen evropští nákupčí, ale také zástupci jihoamerických společností, nevíce z Mexika, Argentiny a Brazílie.
„Na workshopu byla přítomna více než stovka odborných nákupčích, zástupců mezinárodních asociací, korporátní sféry i eventových agentur,” uvádí Tereza Matějková, vedoucí manažer Czech Convention Bureau a doplňuje: „Navzdory přetrvávající obtížné situaci máme velmi pozitivní zpětnou vazbu a zájem o pořádání akcí v Česku. Na místě jsme získali několik přímých poptávek na Prahu i Brno, řada účastníků projevila zájem i o další regiony, zejména Středočeský a Karlovarský kraj. Nákupčí byli pozváni také na červnový MICE workshop Events Club Forum, který proběhne v Praze a umožní setkání všech odborníků z kongresového sektoru a jehož je Czech Convention Bureau hlavním partnerem.”
Připravila Ivana Vejvodová.

www.czechtourism.cz
www.visitczechrepublic.com



Archiv
for kids