Menu

Emirát Ras Al Khaimah je zpět

16. 08. 2022

Úřad pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah (RAKTDA) zaznamenal nejvyšší počet návštěvníků od začátku pandemie Covid-19. Za prvních šest měsíců roku 2022 počet návštěvníků emirátu odpovídá návštěvnosti před pandemií. Podle výsledků za první pololetí přivítal emirát od ledna do června 2022 více než 521 085 zahraničních a domácích návštěvníků, což představuje celkový nárůst o 21 % oproti prvnímu pololetí roku 2021 a návrat na hodnoty před pandemií z června 2019.

al_rams_-_suwaidi_pearl_farm


Rozšířená nabídka v oblasti cestovního ruchu a pohostinství
Ke skvělým výsledkům emirátu v roce 2022 přispělo otevření několika nových hotelů a resortů, včetně Radisson Resortu Ras Al Khaimah na ostrově Marjan Island, InterContinental Mina Al Arab, první nemovitosti InterContinental Hotels Group v emirátu, a nejnověji debut Mövenpick na ostrově Al Marjan Island, který se nachází na 300metrovém úseku zlatého pobřeží a je domovem největšího plovoucího vodního parku v Ras Al Khaimah. Emirát se nyní může pochlubit ubytovací kapacitou s vice než 8 000 pokoji a v příštích několika letech se k nim přidá dalších 4 617 nových pokojů.

Ras Al Khaimah se během krátké doby stal jednou z nejvyhledávanějších udržitelných destinací na Blízkém východě a nedávno byl zařazen do žebříčku časopisu Time "Greatest Places of World's 2022". Každoroční seznam, který obsahuje 50 světových destinací, které je třeba navštívit, vyzdvihl Ras Al Khaimah pro jeho nabídku dobrodružství a ohromující, jedinečnou topografii a geodiverzitu. S cílem dále zpřístupnit přírodní krásy emirátu pokračuje úřad v rozvoji nových udržitelných atrakcí, které lákají místní i mezinárodní návštěvníky. Klíčovou novou atrakcí, která byla otevřena, je Jais Sledder, nejdelší sáňkařská dráha v regionu, která měří 1 840 metrů a dosahuje rychlosti až 40 kilometrů za hodinu. Od únorového otevření dráha Jais Sledder přivítala více než 54 000 návštěvníků.

Raki Phillips, generální ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, k rychlému oživení cestovního ruchu v emirátu uvedl: Ras A Khaimah je jednou z prvních destinací v regionu, která se zotavila na úroveň před pandemií, a to díky pohotovosti našich turistických subjektů během pandemie. Je to o to pozoruhodnější, že současná ekonomická a geopolitická situace, ve které působíme, nás nutí zaměřit se na to, co je důležité pro dlouhodobou odolnost - diverzifikaci, komunitu a udržitelnost. Naše investiční strategie, která se zaměřuje právě na to, byla ústředním bodem našeho rychlého zotavení. Jsme na dobré cestě dosáhnout do konce roku více než 1,11 milionu návštěvníků a plně se vrátit na úroveň před pandemií během pouhých dvou let.

Vyvážený cestovní ruch
Základem návratu Ras Al Khaimah na úroveň vyšší než před pandemií je závazek úřadu budovat udržitelnou destinaci, který byl oznámen na veletrhu Arabian Travel Market 2022. Úřad pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah stanovil nový, odvážný přístup k udržitelnosti - vyvážený cestovní ruch, který představuje klíčový milník v jeho strategii, jejímž cílem je podpořit celkový růst a stát se do roku 2025 regionálním lídrem v oblasti udržitelného cestovního ruchu.  

Úřad se zavázal utvářet cestovní ruch ve Spojených arabských emirátech tím, že do centra své investiční a rozvojové strategie umístí všechny aspekty udržitelnosti, aby vytvořil destinaci, která bude mít ohlas u dnešních zodpovědných cestovatelů.

Proto představil akreditační program pro podniky v cestovním ruchu, který rovněž poskytne rámec pro řízení, jenž pomůže jednotlivým podnikům rozvíjet jejich úsilí o udržitelnost jako prostředek pro porovnání jejich výkonnosti. Předpokládá se, že v prvním roce programu získá certifikaci v oblasti cestovního ruchu více než 30 podniků. Kromě toho úřad zahájil program certifikace destinace, který poskytuje pevný základ pro opatření v oblasti udržitelného řízení. Cílem je získat v roce 2023 pro Ras Al Khaimah mezinárodně uznávaný certifikát "Destinace udržitelného cestovního ruchu".

Podpora dalšího růstu pro rok 2022 a další roky
S ambicí dále zvýšit počet návštěvníků do roku 2022 úřad nedávno oznámil řadu strategických partnerství s leteckými společnostmi a předními cestovními kancelářemi s cílem zaměřit se na nově vznikající a rostoucí zdrojové trhy. To zahrnuje zavedení nových přímých leteckých linek, přičemž emirát přivítá několik nových týdenních letů z velkých měst v Německu, včetně Frankfurtu, Düsseldorfu a Mnichova. V zájmu dalšího posílení spojení úřad podporuje rozvíjející se odvětví výletních lodí v emirátech s cílem přilákat každou sezónu 50 výletních lodí a více než 10 000 cestujících během několika příštích let.

Na začátku roku 2022 byl navíc oznámen mnohamiliardový projekt integrovaného resortu se společností Wynn Resorts. Tento víceúčelový integrovaný resort, jehož otevření je naplánováno na rok 2026, představuje největší přímou zahraniční investici svého druhu v Ras Al Khaimah. V resortu se bude nacházet více než 1 000 pokojů, nákupní, konferenční a kongresové prostory, lázně, více než 10 restaurací a salonků, rozsáhlá nabídka zábavy a herní zóna, což má v příštích letech dále zvýšit počet návštěvníků.

Chystané akce světové úrovně
Úřad pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah se dále zaměřuje na propagaci emirátu jako přední sportovní a MICE destinace v Perském zálivu, aby podpořil cestovní ruch, a oznámil řadu strategických partnerství pro akce, která byla uzavřena v první polovině roku 2022. Emirát má za sebou bohaté zkušenosti s úspěšným pořádáním mezinárodních sportovních akcí, jako je například Ras Al Khaimah Half Marathon - nejrychlejší půlmaraton na světě, který každoročně přiláká více než 5 000 účastníků - a nedávno byl vybrán Světovou federací minifotbalu (WMF) pro pořádání mezinárodní fotbalové soutěže, která se koná každé dva roky. Světový pohár v minifotbale v roce 2023, který je jedinečnou mezinárodní fotbalovou soutěží pořádanou každé dva roky, dále přiláká tisíce diváků a fanoušků z celého světa, aby se seznámili s jedinečnou turistickou a pohostinskou nabídkou Emirátů.

I přesto, že jsme již nyní jednou z nejrychleji rostoucích destinací v regionu, první polovina roku 2022 nás nastartovala na velmi dobrou trajektorii pro celý rok. Je skvělé vidět, že strategické investice, které úřad v průběhu velmi náročného období uskutečnil, přinášejí tak dobré výsledky," uzavřel Phillips. "Očekáváme, že s dalším rozvojem cestovního ruchu v Ras Al Khaimah budeme I nadále posilovat a přivítáme další návštěvníky z celého světa, aby objevili náš úchvatný přírodní emirát.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová. 

https://visitrasalkhaimah.com/raktopia/
http://rakcalendar.ae/events/raktopia/

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/

 

 

 

 



Archiv