Menu

DZT pořádá 9. března 2018 7. Den bezbariérového turismu

16. 02. 2018

V pátek 9. března 2018 pořádá Německá turistická centrála (DZT) ve spolupráci s organizací „Tourismus für Alle in Deutschland e.V. – Turismus v Německu pro všechny“ (NatKo) v prostorách City Cube Berlin již posedmé Den bezbariérového turismu. Jako stěžejní vybrali pořadatelé v letošním roce témata „aktivní dovolená“  a „specifika bezbariérového cestování ve venkovských lokalitách“. 
Carsten Cossmann, vedoucí sekce turismu ADAC, Bernd Dohn, ředitel sítě Německých mládežnických ubytoven a doktorka Ulrike Regele, vedoucí referátu obchodu a cestovního ruchu Německého sněmu obchodních a průmyslových komor budou hovořit například o tom, jaké atraktivní možnosti Německo aktivním turistům s postižením nabízí a jaký potenciál a výzvy tento segment přináší poskytovatelům turistických služeb a destinačním agenturám ve venkovském prostoru. Náhled z praxe zprostředkují výkonní manažeři  a zástupci atraktivních regionů cílících na milovníky přírody a aktivní dovolené, jako je například alpský region Tegernsee-Schliersee nebo jezerní krajina Ruppiner Seenland. Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva DZT, k tomu dodává: „Den bezbariérového turismu se již etabloval jako skvělá platforma, kde lze vést kompetentní debatu o výzvách a vývoji tohoto tématu budoucnosti. Podpora rozvoje cestovního ruchu ve venkovských regionech je důležitým polem strukturální politiky, vytváření bezbariérové nabídky klíčovým společenským úkolem. Díky naší kompetenci v obou segmentech a cílené komunikaci tohoto tématu posilujeme pozici Německa jako destinace v mezinárodní konkurenci.“ 
Účast na této odborné konferenci je možná i bez akreditace na paralelně probíhajícím veletrhu cestovního ruchu ITB. 
DZT byla Spolkovým ministerstvem hospodářství a energie organizací této odborné konference pověřena již popáté v řadě. Akce se koná za podpory akciové společnosti „Barrierfreie Reiseziele in Deutschland“, zemské pracovní skupiny „Tourismus für Alle“ a Messe Berlin. Podrobné informace k bezbariérové turistické nabídce v Německu a aktuální program  Dne bezbariérového turismu naleznete online na adrese www.germany.travel/tdbd.
Připravil Jan Pohaněl, foto DZT – Německá turistická centrála.

www.germany.travel



Archiv