Menu

Dominikánská republika světovým příkladem zodpovědného cestování během pandemie

03. 03. 2021

Během návštěvy země to uvedl generální tajemník Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO) Zurab Pololikashvili.

boca-chica_1

Generální tajemník Světové organizace cestovního ruchu, který byl na dovolené v Dominikánské republice, poukázal na to, že si vybral zemi pro rodinnou dovolenou kvůli její kráse, pohostinnosti, ale také proto, že cestování je zde bezpečné. Pololikashvili navštívil rovněž vládní dům, aby pozdravil prezidenta Luise Abinadera. Během návštěvy zdůraznil, že země je důkazem toho, že je možné cestovat zodpovědně a že Dominikánská republika dodržuje všechny protokoly, aby svým návštěvníkům poskytla bezpečnost.

„To, že si generální tajemník UNWTO vybral Dominikánskou republiku jako cíl své první rodinné dovolené, je známkou, že naše důsledná práce a dodržování bezpečnostních protokolů vytvářejí důvěru v mezinárodní společenství,“ řekl David Collado, ministr cestovního ruchu Dominikánské republiky. „Země je připravena přijímat turisty se svým zdravotním protokolem, vybavením, zabezpečením a infrastrukturou,“ uvedl Collado.

Generální tajemník Pololikashvili ocenil odhodlání dominikánské vlády, uznal, že není snadné dosáhnout rovnováhy mezi ekonomikou a zdravím, a zdůraznil, že země je příkladem, který je třeba následovat. „Viděli jsme na vlastní oči, že Dominikánská republika je bezpečná země,“ řekl, když tuto zemi nazval rájem turistů.

Od 15. září 2020 zahájila Dominikánská republika Plán zodpovědného obnovení cestovního ruchu, který zahrnuje opatření, jako je nabídka bezplatné pomoci turistům, který pokrývá všechny typy mimořádných událostí (včetně možné nákazy koronavirem) a provádění testů náhodných příchozích cestujících na letiště. Je třeba si uvědomit, že bezpečnostní protokoly dominikánského cestovního ruchu byly schváleny a certifikovány mezinárodními organizacemi Bureau Veritas a World Travel and Tourism Council (WTTC). Kromě toho ministerstvo cestovního ruchu spustilo Informační centrum pro turisty, interaktivní platformu, která odpovídá na nejčastější dotazy kladené těmi, kdo plánují navštívit zemi (www.drtravelcenter.com/es).
Připravil Národní turistický úřad Dominikánské republiky.

www.godominicanrepublic.cz
www.drtravelcenter.com/es



Archiv