Menu

Domácí vzdělávání hravou formou & Kreativní hra Domalovánky

19. 03. 2020

Období strávené doma s malými školáky i předškoláky mohou rodiče vyplnit řadou doplňkových aktivit, které jsou nejen zábavné, ale také rozvíjí schopnosti dítěte. Český výrobce her a IGRÁČKA, firma EFKO, přichází s tipem ve formě kreativní hry Domalovánky, jež se dají využít jako doplňkový nástroj pro domácí vzdělávání – zejména pro nácvik psaní a čtení. Odreagují se při ní rodiče i děti. Domalovánky jsou na trhu ve dvou verzích. V té větší pod názvem „Domalovánky 2“ jsou dvě herní varianty “Písmenka“ a “Obrázky“. Hra obsahuje herní plán ve formě tabule, kvalitní bezprašnou křídu, mazací houbičku, sadu kartiček s písmenky, sadu kartiček s obrázky a hrací kostky. Domalovánky je možné pohodlně zakoupit přímo na e-shopu společnosti EFKO. 

„Hra Domalovánky se dá hrát ve dvou variantách popsaných v návodu, ale také v bezpočtu vlastních kreativních verzí, které si mohou vymyslet rodiče s dětmi sami,“ uvádí Miroslav Kotík, majitel firmy EFKO – karton s.r.o. „Domalovánky jsou postaveny na oblibě dětí psát křídou na tabuli. Většina her má pevně daná pravidla. Nelze do nich příliš zasahovat. Do Domalovánek jsme kromě předtištěných vložili i bianco kartičky, které si dle libosti dotvoříte. U varianty Písmenka si hráči vylosují z hromádky kartiček písmenko, vloží ho do prohlubně v tabuli a mají za úkol křídou dopisovat další hlásky a skládat tak smysluplné slovo. Například „O“ – „OKO“ – „OKOUN“.  Pokud protihráče nenapadne nic lepšího, kartičku získává ten, kdo jako poslední slovo doplnil. Ve variantě Obrázky se můžete vrátit do dětství a čmárat křídou, co jen budete chtít. Vylosovali jste si například obrázek kruhu? Dokreslete ho. Protihráč, který jako první pozná, co kreslíte, kartičku vyhrává,“ dodává Miroslav Kotík.

Vývojáři firmy EFKO nejsou jenom skvělí kreativci, ale především mámy a tátové s bohatými zkušenostmi z vlastních rodin, kterým záleží na kvalitě navrhovaných hraček. Dbají na to, aby výrobky neplnily pouze zábavnou funkci, ale byly zároveň prostředkem rozvoje fantazie, motoriky a kognitivních schopností. Hry a hračky tak často vznikají ve spolupráci se speciálními pedagogy.  
Připravila Kateřina Goroškov.

www.efko.cz 
http://www.efko.cz/domalovanky-obrazky-a-pismenka

     



Archiv