Menu

Den vody pod taktovkou obojživelníků

24. 03. 2023

V sobotu 25.3.2023 proběhne ve Vodním domě oslava Mezinárodního dne vody. Během dopoledne se půjde na exkurzi na hráz vodní nádrže Švihov. Odpoledne bude připraveno několik aktivit pro děti i dospělé. Nově se představí hra „Hurá mezi obojživelníky“, kterou si návštěvníci mohou zahrát a dostat tak malou odměnu. Současně se dozví spoustu zajímavostí ze života, převážně našich, obojživelníků. Budou se vyrábět vodní mlýnky a menší děti si mohou zkusit ulovit rybu.

Mezinárodní den vody se slaví každoročně 22. března. Ve Vodním domě si nechali oslavu na sobotní den. V 10:00 se vyrazí na exkurzi k vodní nádrži Švihov, kde se návštěvníci dozví informace o historii i současnosti hráze a podívají se na místa, kam se jinak nesmí. Od 12:30 bude program pokračovat v areálu Vodního domu. Kromě možné prohlídky expozice se budou vyrábět dřevěné vodní mlýnky a budou připraveny různé aktivity pro děti. Novinkou letošního jara je luštění hry na téma obojživelníci. Trasa povede kolem Vodního domu a za splnění mohou děti očekávat drobnou odměnu. Začátek i konec hry je na recepci Vodního domu.

den_vody_2023

Exkurzi na hráz vodní nádrže Švihov je třeba předem zarezervovat na webových stránkách Vodního domu. Vstupné na sobotní odpolední akci je vstupné do Vodního domu a není třeba si místo předem rezervovat. Více informací zájemci naleznou na adrese www.vodnidum.cz nebo na emailu vodnidum@csop.cz.
Připravila Michaela Machalová.

www.vodni-dum.cz
www.csop.cz



Archiv