Menu

COVID – podpora cestovního ruchu

03. 11. 2020

Cestovní ruch patří k nejpostiženějším odvětvím pandemie koronaviru. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR proto připravilo podporu s názvem COVID – podpora cestovního ruchu, která pomůže cestovním kancelářím, agenturám a průvodcům v cestovním ruchu. Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo podmínky podpory a nyní si žadatelé mohou připravit podklady k žádosti o dotaci. Celkově je připraveno půl miliardy korun. Podmínky ministerstvo detailně konzultovalo s profesními asociacemi - Českou unií cestovního ruchu, Asociací cestovních kanceláří ČR, Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a Asociací průvodců.

„Cestovní ruch trpí nedostatkem turistů kvůli současné pandemii. V tuto chvíli bohužel nelze odhadnout, jak se bude situace vyvíjet v dalších měsících. Právě cestovní kanceláře, agentury a průvodci nejvíce doplácí na nedostatek turistů a velmi omezené možnosti cestování, a proto jsme přišli s touto podporou. COVID – podpora cestovního ruchu se nejen snaží přesně zacílit tam, kde je to nejvíce potřeba, ale snaží se i rozvíjet a podporovat možnosti dočasného uplatnění průvodců v jiných odvětvích. Jednotlivé výzvy vycházejí z rámcových podmínek, které jsme již dříve schválili na vládě. Na základě domluvy s profesními asociacemi jsme v krátkém čase ještě upravili podmínky tak, abychom skutečně pomohli udržet úspěšné podnikatele nad vodou,“ uvedla ministryně Klára Dostálová. 

Ministerstvo pro místní rozvoj bude přijímat žádosti o podporu od 11. listopadu do 11. prosince 2020. Více informací a jednotlivé výzvy naleznete ZDE.

Cestovní kanceláře:


Cestovní agentury:


Průvodci:

Připravil Vilém Frček.

www.mmr.cz/cs/narodni-dotace/covid-podpora-cestovniho-ruchu
www.mmr.cz



Archiv