Menu

Chorvatské ostrovy – covid-free zóna

18. 04. 2021

V očekávání nadcházející hlavní části turistické sezóny chorvatské Ministerstvo cestovního ruchu a sportu dále zintenzivnilo svoji činnost a ve spolupráci s Chorvatským institutem veřejného zdraví zahájilo akci "Chorvatské ostrovy – covid-free zóna“. V současné době jsou totiž na epidemiologické mapě Chorvatské republiky všechny ostrovy zobrazovány v příslušných krajích, a to navzdory skutečnosti, že výskyt onemocnění Covid-19 je na nich mnohem nižší než v jiných částech krajů. Proto budou mít turisté na webových stránkách www.safestayincroatia.hr kromě informací o epidemiologické situaci v krajích brzy přístup také k informacím speciálně o epidemiologické situaci na chorvatských ostrovech.

Chorvatské souostroví je druhým největším ve Středomoří a skládá se ze 78 ostrovů, 524 ostrůvků a 642 útesů, které jsou obzvláště atraktivní pro turisty a díky nimž se realizuje velká část cestovního ruchu.

„Význam našich ostrovů pro cestovní ruch je značný, protože na ostrovech se uskutečňuje čtvrtina přenocování v Chorvatsku, a pobyt turistů na ostrovech je o dva dny v delší než v turistických destinacích na pevnině. Třetina komerčního ubytování se nachází na ostrovech a proto je důležité, abychom poskytovali přesné informace o epidemiologické situaci na všech ostrovech, z nichž mnohé jsou zelené zóny. Tímto způsobem poskytneme turistům podrobné a jasné informace pro bezpečný a příjemný pobytu v Chorvatsku,“
uvedla ministryně Nikolina Brnjac.

Kromě epidemiologické situace na ostrovech bude možné na webové stránce
www.safestayincroatia.hr najít také všechna testovací místa pro turisty, jakož i údaje o leteckých, pozemních a lodních spojích na ostrovy, což turistům umožní získat přesné informace o tom, jak se dostat na jednotlivý ostrov.

„Chorvatsko zůstává pro české turisty oblíbeným cílem cest i dovolených a destinace je díky opatřením, která jsou v zemi přijímána pro ochranu a bezpečí turistů, vnímána i nyní jako velmi bezpečná, čehož důkazem je i vysoký počet návštěvníků z Česka během letošních velikonočních svátků, kdy čeští turisté byli druhými nejpočetnějšími zahraničními návštěvníky Chorvatska (po Německu).  V prvních dvou dubnových týdnech dosáhl počet turistů z Česka třech tisíc, což představuje 18 tisíc přenocování,“
uvedl Dubravko Miholić, ředitel zastoupení Chorvatského turistického sdružení pro Česko a Slovenskou republiku v Praze.
Připravilo Chorvatské turistické sdružení.

https://croatia.hr/cs-CZ
www.safestayincroatia.hr/cz



Archiv