Menu

Bítovem zněla angličtina

03. 05. 2018

Skupinka Norů, pro něž jsme v rámci zahraniční spolupráce připravili program, již čeká u brány hradního paláce hradu Bítov. Je 25. dubna 2018. Budoucí průvodkyně jsou připravené k přednesu výkladu. Není to pro ně jednoduché. Sledují je i letošní maturantky oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o., které zde vykonávaly odbornou praxi v minulých letech. Právě dochází k předání pomyslné štafety z rukou CR4.A do rukou CR2.A.


Historii hradu přibližuje na malém nádvoří paláce Lucie Horká. Suverénně ji střídají Hana Dohnalová a Sabina Pikolonová s informacemi o rytířském a přízemním sále: „Jsem ráda, že jsme se takhle mohli společně vydat na místo naší budoucí odborné praxe, kde nám naše starší spolužačky předaly svoje zkušenosti. Velkým zpestřením byli zahraniční studenti, se kterými jsme mohli konverzovat a zdokonalovat angličtinu,“ přibližuje Lucie.
Sabina Pikolonová nezůstává s hodnocením pozadu: „Realita byla nad mé očekávání. Byla jsem příjemně překvapena hlavně přístupem kastelánky, paní Binderové. Prohlédli jsme si všechny prostory areálu včetně našeho ubytování.“
„Začátky průvodcovské činnosti, nejsou tak lehké, jak se zdají. Průvodce musí znát řadu informací, především dat a událostí, které musí uložit do své paměti. Mohu potvrdit, že tato práce není pro každého. Z mého pohledu holky tento úkol vzaly velice zodpovědně a ukázaly, že provázení pro ně není žádným oříškem. Do praxe jim přeji hodně spokojených návštěvníků, zdravé hlasivky a ať se z této práce radují stejně tak, jako já předchozí roky,“
doplnila Dagmar Svatová z CR4.A.
Dagmar se již prezentuje jako průvodce – podepsala smlouvu s Národním památkovým ústavem Praha. Je nám jasné, kudy se bude ubírat její profesní dráha. Volba studovat obor Cestovní ruch byla prostě trefou do černého.
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz

 



Archiv