Menu

Bítovem zněla angličtina

03. 05. 2018

Skupinka Norů, pro něž jsme v rámci zahraniční spolupráce připravili program, již čeká u brány hradního paláce hradu Bítov. Je 25. dubna 2018. Budoucí průvodkyně jsou připravené k přednesu výkladu. Není to pro ně jednoduché. Sledují je i letošní maturantky oboru Cestovní ruch SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o., které zde vykonávaly odbornou praxi v minulých letech. Právě dochází k předání pomyslné štafety z rukou CR4.A do rukou CR2.A.


Historii hradu přibližuje na malém nádvoří paláce Lucie Horká. Suverénně ji střídají Hana Dohnalová a Sabina Pikolonová s informacemi o rytířském a přízemním sále: „Jsem ráda, že jsme se takhle mohli společně vydat na místo naší budoucí odborné praxe, kde nám naše starší spolužačky předaly svoje zkušenosti. Velkým zpestřením byli zahraniční studenti, se kterými jsme mohli konverzovat a zdokonalovat angličtinu,“ přibližuje Lucie.
Sabina Pikolonová nezůstává s hodnocením pozadu: „Realita byla nad mé očekávání. Byla jsem příjemně překvapena hlavně přístupem kastelánky, paní Binderové. Prohlédli jsme si všechny prostory areálu včetně našeho ubytování.“
„Začátky průvodcovské činnosti, nejsou tak lehké, jak se zdají. Průvodce musí znát řadu informací, především dat a událostí, které musí uložit do své paměti. Mohu potvrdit, že tato práce není pro každého. Z mého pohledu holky tento úkol vzaly velice zodpovědně a ukázaly, že provázení pro ně není žádným oříškem. Do praxe jim přeji hodně spokojených návštěvníků, zdravé hlasivky a ať se z této práce radují stejně tak, jako já předchozí roky,“
doplnila Dagmar Svatová z CR4.A.
Dagmar se již prezentuje jako průvodce – podepsala smlouvu s Národním památkovým ústavem Praha. Je nám jasné, kudy se bude ubírat její profesní dráha. Volba studovat obor Cestovní ruch byla prostě trefou do černého.
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz

 



Související články


Vzdělávání Gastro

Gastro Junior Brno Bidfood Cup 2019

25. ročník celorepublikového finále soutěže mladých talentů v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender proběhl...

28. 01. 2019

číst dál


Vzdělávání

Stáž na Swiss School of Tourism and Hospitality, Passugg

O možnosti stáže a práce ve Švýcarsku jsem se dozvěděla od ředitele Hotelové školy Teplice. Nabídka obsahovala nejen studium, ale i...

09. 08. 2017

číst dál


Nepřehlédněte


Mice Gastro Z domova

Pálavské vinobraní 2018

Tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem se pořádá každoročně o druhém zářijovém víkendu.

03. 04. 2018

číst dál


Gastro

Skotsko a skvělou whisky si můžete užít po celý rok

Při návštěvě Skotska byste neměli minout palírnu pravé skotské. Nahlédněte s námi za zdi léty prozkoušené destilerie Cardhu, kde se v šesti kotlích pálí...

04. 10. 2017

číst dál


Restaurace Novoměstský pivovar
Czech specials new
travelcon