Menu

Bez testu, karantény i očkování. Dominikánská republika se otevírá turistům

30. 04. 2021

Dominikánská republika opětovně vítá všechny zahraniční návštěvníky. Jejich příjezd už není podmíněn doložením negativních testů, karanténou ani očkováním. Neznamená to však, že by země upustila od všech kontrol a pojistek, které mají zamezit šíření koronaviru. Testovat se bude malý vzorek příchozích turistů, a to rychlým dechovým testem, informuje server Independent.



Karibská země se rozhodla zrušit všechna striktní opatření nutná pro vstup. Místo toho bude na letištích nebo přístavech testován malý vzorek turistů, od tří do patnácti procent, a to pouhým dechovým testem. Všem bude také nadále měřena teplota. A kdo bude mít pozitivní výsledek, karanténě se přece jen nevyhne. Ostatní však budou mít pobyt mnohem snazší než dosud. Ačkoli nadále bude nutné vyplnit příjezdový a také odjezdový formulář. Ty vygenerují QR kódy, kterými se turisté budou muset prokázat při kontrole.

Tamní ministerstvo cestovního ruchu doplnilo, že zahraničním návštěvníkům při pobytu v hotelech nabídne také antigenní testy. Služba bude dostupná jen v některých ubytovacích zařízeních, nicméně má být buď zcela zdarma, nebo za minimální poplatek.

 Po návratu do Česka do karantény
Všichni mezinárodní turisté, kteří do země přiletí a budou pobývat v hotelu, navíc dostanou dočasné a bezplatné zdravotní pojištění přímo od Dominikánské republiky. To pokryje náklady v případě, že se lidé nakazí během pobytu v zemi, zahrnuty v něm jsou také léčebné výlohy nebo poplatky za změnu letenek a podobně. Takto benevolentní je k turistům snad už jen středoamerická Kostarika, která vítá návštěvníky bez testů, karantény i očkování už několik měsíců. Cestovatelé se na druhou stranu PCR či antigenním testům nevyhnou úplně, protože je v drtivé většině vyžadují letecké společnosti, které do destinací provozují spoje. Dominikánská republika je na cestovatelském semaforu českého ministerstva zahraničních věcí značena jako země s velmi vysokým rizikem nákazy. Češi proto při návratu musejí vyplnit příjezdový formulář, při opuštění destinace doložit PCR či antigenní test a po příjezdu zamířit do samoizolace. Po pěti dnech je potřeba podstoupit druhý PCR test. Podrobné informace naleznete zde.
Připravil Michael Švarc, zdroj: www.novinky.cz.

www.godominicanrepublic.cz
www.drtravelcenter.com

 

 

 



Archiv