18. ročník konference Standardy ve stravovacích službách
16. 04. 2024
Již 18. ročník konference Standardy ve stravovacích službách se konal dne 20. 3. 2024 v Clarion Congress Hotelu Prague v pražských Vysočanech. Pořádající společnost HASAP Consulting, s.r.o. i tento rok připravila program s tématy reagující na požadavky a aktuální situaci ve stravovacích provozech.
Na programu konference byla tato témata: ► Legislativní požadavky z pohledu MZe – příklady z praxe přednášející Ing. David Zima (Ministerstvo zemědělství, odbor potravinářský) ► Obaly v gastronomii – legislativní povinnosti přednášející Martin Fojtík (EKO-KOM) ► Prevence alimentárních nákaz přednášející MUDr. Michaela Špačková, PhD. (Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Státní zdravotní ústav) ► Epidemie a jiné mimořádné události - stále aktuální téma přednášející MUDr. Vilma Benešová (epidemiolog) ► Sanitace při mimořádných událostech přednášejícíPavel Solař (Ecolab) ► Rekonstrukce gastronomického provozu – projektová příprava přednášející Ing. Eva Dobíšková (projektantka gastronomických zařízení, G-team projektová kancelář) ► Jak získat dotace na energeticky úsporné provozy přednášející Pavel Veverka (RPA) ► Chování manažerů v nestandardních situacích přednášejícíAleš Pokorný (Krauthammer Czech Republic)
Průvodcem a moderátorem konference byl MUDr. Josef Štorm společně s jednatelem pořádající společnosti HASAP Consulting Milošem Žáčkem. Účastníci měli možnost nejen načerpat nové informace, ale také si pochutnat z výběru obědového menu, které připravili kuchaři Clarion Congress Hotelu Prague pod vedením šéfkuchaře Miroslava Soukupa.
Konference by se nemohla konat bez podpory partnerů, kteří představili u svých stánků své produkty a služby, a tím se maximálně podíleli na úspěchu celé akce. V závěru přednáškového dne byly slosovány anketní lístky a nejeden účastník odešel domů s pozorností, kterou naši partneři věnovali do tomboly.
Partnery konference byli: ANETE, CoffeBreak (Lavazza), CPI Hotels, ECOLAB, GIF ActiveVent, HEALTHCARE INSTITUTE, JIPA International, Jiva Jirák, Krauthammer, Retigo, RPA, Stevy (ELRO), Winterhalter, Gastro Report & Minutka a e-Vsudybyl.cz HASAP Consulting stále pracuje na zvýšení prestiže pořádané konference a k tomu mu pomáhají i poskytované záštity, které poskytli: ministr zemědělství Mgr. Marek Výborný, ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a Česká asociace sester. Připravila Jana Hlinecká, Foto: Hasap Consulting.