Menu

Zima na Slovensku je plná plusů

10. 01. 2022

hl___hj

Zimní sezóna na Slovensku dostala začátkem ledna zelenou. Návštěvníci v režimu očkovaní, testovaní mají možnost užít si dovolenou na horách téměř jako před pandemií. K otevřeným lyžařským svahům a ubytovacím zařízením přibyly už i otevřené restaurace, takže proslulé bryndzové halušky nebo kapustnicu si domácí i zahraniční turisté po lyžovačce vychutnají v teple a pohodlí.

V lyžařských střediscích však apelují na návštěvníky, aby byli zodpovědní. Pandemie neskončila, jen se částečně uvolnila pravidla pro očkované a stále je potřeba být obezřetní a respektovat nařízení vlády. „Zima dostala zelenou a my toho v cestovním ruchu chceme naplno využít při respektování stanovených pravidel. Chceme domácím i zahraničním dovolenkářům nabídnout kvalitní služby s odkazem, že zima na Slovensku je skutečně bezpečná,” říká Václav Mika, generální ředitel SLOVAKIA TRAVEL.

Agentura pro podporu cestovního ruchu SLOVAKIA TRAVEL spustila kampaň Dovolená na Slovensku má mnoho plusů. Prezentuje široké možnosti trávení zimní dovolené na Slovensku, kterou si každý může poskládat podle svých zájmů. „Dovolená na Slovensku má skutečně mnoho plusů. Můžete jít na lyže, skialpy, běžkovat nebo do hor na túru, vychutnat si dobré jídlo či wellness, poznat tradice, umění a přidat k tomu oddych i zábavu,“ vysvětluje Václav Mika, generální ředitel SLOVAKIA TRAVEL.

Kam na nejlepší bryndzové halušky nebo kapustnicu?
Po lockdownu se na Slovensku konečně otevření dočkaly i restaurace. Po celodenní lyžovačce nebo během zimních túr se každý potěší dobrým jídlem. Na Liptově v některé z tradičních kolib jsou to jednoznačně bryndzové halušky, ale i slaný koláč meteník, pomazánka Šmirkás a bryndzová polévka demikát. Na tatranských chatách servírují proslavené husté polévky s čerstvým chlebem, hlavně kapustnicu s klobásou, česnekovou nebo čočkovou, které najdete i v nabídce bufetů přímo na svazích. Kysučané zvou nejen na tradiční fazolovici, kterou dochucují uzeným masem a švestkami, ale i na známé bramborové placky - polesníky. Na mnoha místech je zvykem lyžařům nabízet i zabijačkové speciality jako jitrnice a tlačenku.

Aktuální podmínky vstupu na Slovensko
Co se týká vstupu na Slovensko, stačí se zaregistrovat v systému eHranica a prokázat se potvrzením o úplném očkování buď prostřednictvím Covid průkazu EU nebo jiným národním certifikátem. Národní certifikát musí mít samozřejmě razítko pověřeného orgánu dané země nebo musí být elektronicky ověřitelný a vyhotovený i v anglickém jazyce. Registrace na eHranica se týká všech osob nad 12 let a 2 měsíce. Podmínkou ubytování kromě očkování je negativní PCR test, antigenní test nebo i samotest v hotelu, to se týká i dětí do 12 let. Ubytovaní hosté můžou v rámci pobytu využívat i nabídku wellness služeb.
Připravila Marta Kučerová, foto Marek Hájkovský.

https://slovakia.travel/



Nepřehlédněte


Z domova

Co o vás říká značka Q?

Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...

01. 12. 2017

číst dál


Ze světa

V Koreji cestování do Česka propaguje reality show Účastníci zájezdu

Za účelem neobvyklé propagace turistických destinací České republiky vznikl v Koreji zábavný program televize JTBC Účastníci zájezdu. Pořad s podtitulem „Jedeme...

16. 10. 2017

číst dál


Archiv