Související články
Česká tradice, která vychází z receptů našich babiček
České výrobky ukousnou větší podíl v pekařstvích Globus.
05. 10. 2020
29. 03. 2024
Osm setkání v průběhu března 2024. Žáci ZŠ Pražská Znojmo měli jedinečnou příležitost nahlédnout do kuchařské praxe
a přiučit se od zkušenějších kolegů ze SOU a SOŠ SČMSD,
Znojmo, s.r.o.
V rámci vzdělávacího projektu se žáci oboru Kuchař-číšník ze střední odborné školy na Přímětické ulici společně se žáky ZŠ Pražská Znojmo pustili do přípravy tříchodového menu. Úvodní předkrm byl podáván v podobě sýrových kanapek, poté následoval hlavní chod, kuřecí špízy s opečenými brambory, a sladkou tečkou bylo tradiční italské tiramisu. „Žáci oboru Kuchař-číšník si pro mladší spolužáky připravili nejen chutné pokrmy, ale také předvedli některé aspekty obsluhy,“ uvedla učitelka odborného výcviku Zdeňka Doubková.
Starší žáci seznámili mladší ročníky s pravidly složité obsluhy a naučili je skládání slavnostních ubrousků. „Tato spolupráce je výbornou příležitostí, jak žákům přiblížit budoucí povolání kuchaře a číšníka praktickou a zábavnou formou. Je skvělé vidět, s jakým zápalem a šikovností se všichni do vaření pustili. Mnozí mohli během dne předvést své dovednosti při obsluze a slavnostním aranžování stolů,“ pochvalovala si paní učitelka Nováková.
„Akce byla dalším krůčkem k předávání zkušeností mezi žáky různých ročníků a školských zařízení. Společné vaření a pochutnávání si na výsledcích bylo pro všechny krásným zážitkem,“ dodala učitelka odborného výcviku Mgr. Zuzana Sedláková. Přinesla všem zúčastněným obohacující zážitky a získání praktických dovedností. Věříme, že některé žáky za pár let potkáme při studiu u nás na Přímce!
Připravily Zuzana Sedláková a Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz
Související články
České výrobky ukousnou větší podíl v pekařstvích Globus.
05. 10. 2020
Nepřehlédněte
Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port.
04. 09. 2019