Menu

Vzhůru za pohádkami

01. 03. 2022

dloiu

Spolek Česká pohádková akademie je tu pro všechny děti a dospělé s fantazií, propojuje lásku k přírodě, cestování krajem a k pohádkám – mnoho let již organizuje akce, které mají napomoct domácí turistice, pořádá řadu vzdělávacích a poznávacích akcí pro děti. Za všechny jmenujme Měsíc věží a rozhleden, Výstupy se zvonky či Týden pramenů a kašen. Centrální pohádkovou kancelář má v Muzeu fantastických iluzí Pavla Kožíška v Praze a králem akademie je herec Václav Vydra.

InfoCentrum Poděbrady se čtrnáctého února oficiálně stalo novou kanceláří pro Střední Polabí a vůbec první Ambasádou České pohádkové akademie u nás. To slavnostně „odzvonili“ jeho pracovníci spolu s kancléřem akademie Marcelem Goetzem, ambasadorkou se stala Eliška Vecková Zůrová, se kterou se můžete v místním Infocentru potkávat.

Součástí otevření byla vernisáž putovní výstavy „Nejhezčí Turistické pohlednice, vizitky, deníky a kalendáříky pro rok 2022“. Zároveň byla zahájena soutěž o pojmenování trpaslíčka – pohádkového logovtipu a symbolu pro Poděbrady a Střední Polabí, které se můžete také účastnit, níže přinášíme potřebné informace a přidáváme i omalovánku. Vybarvěte si trpaslíčka a při tom vás třeba napadne, jak by se mu mohlo říkat.

„Trpaslíček a jeho jméno budou součástí pohádkové mapy, pohádkového pasu a dalších prospektů a aktivit, které budeme společně s centrálou České pohádkové akademie vytvářet v letošním i v následujícím roce. A samozřejmě se objeví i na razítku pro turisty a jeho zmenšená verze bude použita jako doklad o navštívení našeho poděbradského turistického centra,“ řekl Marian Zůra z InfoCentra Poděbrady, které má své zázemí na náměstí T. G. Masaryka vedle prodejny oplatek. Tady vám mimo jiného prozradí, kde všude se v pohádkovém království nacházejí „TUMI“ čili turistická místa, kde najdete pohádkové turistické vizitky a veselá razítka s logovtipem. A že těch míst je v Česku požehnaně, kolem dvě stě. A nově tedy včetně Poděbrad. Tak stačí jen sbalit batůžek s pohádkovým pasem, nazout pohodlné boty a vyrazit po Pohádkovém království… Víc informací lze najít na webových stránkách http://jcpohadkovekralovstvi.sweb.cz/ nebo facebooku „Pohádkové království“ nebo „Česká pohádková akademie“.

Soutěž o nové jméno

Vítězný návrh bude odměněn a to hned dvakrát:

Připravil Marcel Goetz.

www.icpodebrady.cz
www.pohadkovekralovstvi.cz
www.facebook.com/profile.php…



Archiv