Menu

Vytočené kláštery, Kouzelný Krumlov, Májové pusinky

10. 04. 2018

V dubnu se v zrekonstruovaném komplexu středověkých klášterů v Českém Krumlově odehraje hned několik zajímavých událostí pro děti i dospělé. Po úspěšné akci Vypálené kláštery přichází na Klášterní dvůr Kláštery vytočené! Klášterní hrnčíř Karel Dvořák na sobotu 28. dubna svolal druhé setkání hrnčířů pod širým nebem. Čtyři vynikající keramici představí nejenom své dílenské výrobky, ale součástí programu budou i ukázky nejrůznějších technik vytáčení keramiky na kopacích a elektrických kruzích. Otevřen bude i malý hrnčířský trh a ukázky experimentálního vypalování keramiky. Spolu s hrnčíři zaplní Klášterní dvůr i uličku tradiční jarmark a řemesla. Přijďte vyzkoušet svou zručnost a naučit se novým dovednostem! Odměnou bude vlastnoručně zhotovený či zakoupený originální výrobek. 
Závěr dubna bude tradičně patřit čarodějnické noci, která Český Krumlov a s ním i klášterní zahradu promění v kouzelné město. Využijte jedinečnou příležitost vychutnat si tajemná zákoutí klášterních zahrad a středověké architektury za svitu svíček, zvuku hudby a nejrůznějších překvapení a vydejte se 30. dubna na Tajemnou stezku klášterní zahradou. Na cestu můžete vyrazit od 20.30 do 23.00 hod., vstup je zdarma, začátek trasy u bočního vchodu do klášterní zahrady z ulice Nové město. A pozor, nezapomeňte se včas připravit na oblíbený večerní průvod během Kouzelného Krumlova. Už v sobotu 28. dubna jste od 10 do 18 hodin zváni do klášterního Velkého sálu a Seminární místnosti na Magické tvoření pro malé i velké s výrobou kouzelných šumivých koulí, magických lapačů snů či nejrůznějších papírových lampiónů.
Ve sváteční první májový den se na Klášterním dvoře opět otevře většina řemeslných dílen s praktickými ukázkami. V rámci odpoledne otevřených muzeí a galerií bude možné od 14 do 18 hod. využít sváteční slevy 50 % na návštěvu hravé interaktivní expozice v bývalém klášteře klarisek. Na prvního máje nesmí chybět polibek pod rozkvetlým stromem. Ovšem velkou radost udělá také sladká pusinka v trochu jiné podobě – klášterní pekárna a oddychové centrum pod vedením Lenky Maurerové láká nejenom na májové pusinky, ale i na další neodolatelné tradiční klášterní dobroty.
Další informace a rezervace míst na akcích v Návštěvnickém centru Klášterů Český Krumlov.
Připravila Simona Andělová.

www.klasteryck.cz



Archiv
for kids