Menu

Vodní nádrž Švihov otevře nitro hráze

27. 07. 2018

V pátek 10._8._2018 se bude konat pět ojedinělých odborných exkurzí do revizní štoly v hrázi vodní nádrže Švihov, známé jako Želivka. Tyto exkurze se konají u příležitosti Mezinárodního dne pro netopýry a pořádá je Český svaz ochránců přírody Vlašim ve spolupráci s Povodím Vltavy.
img_20180312_134906

„Revizní štola je jedním z nejdůležitějších míst na hrázi a jako taková je veřejnosti nepřístupná a přísně střežená. Je to také místo, které v zimních měsících využívá mnoho druhů netopýrů jako své zimoviště. Díky povolení našeho partnera, Povodí Vltavy, dostane omezený počet návštěvníků jedinečnou možnost štolu navštívit“, uvedla Kateřina Zemanová, ředitelka Vodního domu.

Komentované prohlídky revizní štoly a hráze vodní nádrže Švihov se konají v rámci akce pro veřejnost nazvané Setkání s netopýry. Během dne bude promítán film o netopýrech pro děti, od 13:00 bude otevřena výtvarná netopýří dílnička a od 15:00 se můžete těšit na přednášku paní Dagmar Zieglerové z organizace ČSOP Nyctalus, která se zabývá záchranou a ochranou netopýrů. V závěru přednášky proběhne i krmení netopýrů a zájemci budou mít možnost si ochočené netopýry také pohladit.

Upozorňujeme, že počet účastníků exkurzí je omezen, proto je nutné se předem přihlásit pomocí webového formuláře, který zájemci naleznou na webu Vodního domu.
Připravila Kateřina Zemanová, foto Zdeněk Hromádko.


www.vodni-dum.cz
www.csop.cz

 



Archiv