Související články
Česká chuťovka a Dětská chuťovka 2017
74 českých potravinářských firem převzalo 19. října 2017 ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v Česku.
26. 10. 2017
29. 09. 2021
První říjnový víkend bude na Veselém Kopci v duchu architektury a nabídne po oba dva dny volný vstup do areálu. Návštěvníci se tak budou moci přesvědčit na vlastní oči o obtížnosti, ale zároveň i zručnosti vybraných řemesel a řemeslníků.
„Pro návštěvníky je po celý den připraveno povídání o lidové architektuře a možnostech využití tradičních technologií a materiálů v dnešním moderním stavitelství. Připraveny jsou ukázky různých stavebních technik například tesání trámů, výroba povřísla a vázání došků, výroba nepálených cihel. Mysleli jsme i na malé návštěvníky, pro které je připravena tematická dílna. V 10.30 a 13.30 hodin se zájemci mohou po oba dva dny zúčastnit komentovaných prohlídek v areálu, které budou zaměřené na tradiční lidovou architekturu. Budou se tak moci přesvědčit i o tom, co se nám v letošním roce podařilo opravit či co se právě opravuje,“ uvedla Magda Křivanová, ředitelka Muzea v přírodě Vysočina.
Areál Veselého Kopce je otevřen pro návštěvníky od 9 do 17 hodin.
Připravila Petra Valíčková.
www.nmvp.cz/vysocina
Související články
74 českých potravinářských firem převzalo 19. října 2017 ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v Česku.
26. 10. 2017
Nepřehlédněte
Neočekávám, že stát bude financovat celý rozvoj odvětví cestovního ruchu, ale minimálně by měl hledat způsob, jak v tvrdé globální konkurenci daleko účinněji...
03. 09. 2019
Zákazníci KLM po celém světě obdrží informace o letu prostřednictvím služby WhatsApp.
08. 09. 2017