Menu

72. ročník Pálavského vinobraní

13. 04. 2019

Tři zářijové dny budou opět patřit bohatému programu Pálavského vinobraní. Na několika hudebních scénách se představí Miro Žbirka, Ewa Farna, Tata Bojs, Hradišťan & Jiří Pavlica nebo Naďa Urbánková. Nebude chybět víno, burčák a zábava pro velké i malé účastníky.

palavskevinobrani2019_3

Celkem šest hudebních scén rozzáří hvězdní hosté a po celém Mikulově se tak rozezní hudba všech žánrů. Pátek v amfiteátru bude patřit indie-electro objevu roku 2017 mladé skupině Brixtn, oblíbeným Mirai, budoucí mamince a úžasné zpěvačce Ewě Farné a také „domácímu“ Davidu Kollerovi. Páteční scénu na Náměstí rozsvítí Modrý cimbál, Naďa Urbánková a Bokomara, In vino musica a oblíbení chůdaři Long Vehicle Cirkus. „Sobota na scéně amfiteátru je vždy hudebním vrcholem každého Pálavského vinobraní. Ani letošní ročník nebude výjimkou a do Mikulova dorazí legendární Miro Žbirka, krásná porotkyně Superstar zpěvačka Katarína Knechtová, Dasha s Pajky Pajk a Epoque Quartetem, které všichni znají hlavně díky Star Dance, a těšit se ještě všichni mohou na Support Lesbiens a Tata Bojs,“ uvedla produkční Irma Konešová. Sobotní Náměstí opět uvede program s odkazem na lidovou a folklórní tradici. K velkým hvězdám na Náměstí budou pak bezesporu patřit Hradišťan & Jiří Pavlica, Lenka Nová s kapelou nebo Laura a její tygři.
I letošní vinobraní si připravilo pro své návštěvníky několik novinek. Ať už se jedná o speciální vstupenku s degustací, panelovou diskuzi s podtitulem Cesta vína naším životem s odborníky nejen na víno, ale i například lidskou duši či společnost, novou „chill out“ zónu plnou food trucků v ulici Alfonse Muchy, možnost namalovat si vlastní kroj v art zóně na zámku nebo soutěž Po stopách vinaře ve zcela novém vizuálu.

„Pálavské vinobraní je vždy především oslavou vinařů a vína ve všech jeho možných podobách. V zámeckém sále se během celého víkendu bude opět konat
Národní soutěž vín mikulovské vinařské podoblasti s veřejnou ochutnávkou nejlepších vín. Milovníci vína se mohou těšit nejen na tuto soutěž, ale i mnoho degustací, ať už na zámku, ve Vinařském městečku nebo na stáncích na Náměstí,“ řekla ředitelka pořádající společnosti Mikulovská rozvojová Petra Eliášová. Nebudou chybět ani ukázky zpracování hroznů na terase zámku v podání Sedleckých vín. A jelikož k vínu patří i dobré jídlo, gastronomické speciality potkají návštěvníci ve stáncích takřka na každém rohu.
Na Pálavské vinobraní zavítá samozřejmě i král Václav IV. se svou šarmantní královnou Chantal Poullain. Se svou družinou dorazí král na Náměstí již v pátek a v sobotu v doprovodu své královny i veselého boha Bakcha pozdraví své nejmilejší mikulovské „poddané“ nejen na Náměstí, ale i v amfiteátru, na Kozím hrádku nebo na východní terase zámku. Program 72. ročníku nezapomene ani na menší účastníky. Mnoho her, divadýlek i žonglérských vystoupení bude pro děti připraveno v zámecké zahradě i na Kozím hrádku. Na zámku bude již poněkolikáté probíhat soutěž pro celou rodinu „Po stopách vinaře“ s možností stát se „Mistrem vinařem“.
Kompletní program i všechny užitečné informace o vstupenkách, dopravě, ubytování nebo parkování najdete na webových stránkách www.palavske-vinobrani.cz, Facebooku i Instagramu. Permanentka na kompletní program celého vinobraní stojí až do konce června 500 Kč, do konce srpna pak za 600 Kč a na místě za 700 Kč. Děti do 12 let a ZTP-P vstupné neplatí.

Připravila Jitka Sobotková. 

www.palavske-vinobrani.cz



Archiv